VUČIĆ: Zahtev BIH za reviziju presude protiv Srbije loš za odnose dve zemlje
Foto: Beta AP Darko Vojinović

Srbija nije izazvala takvu odluku Sarajeva

VUČIĆ: Zahtev BIH za reviziju presude protiv Srbije loš za odnose dve zemlje

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je vest o zahtevu Bosne i Hercegovine za reviziju oslobadjajuće presude protiv Srbije, teška i loša za odnose dve zemlje.

Danas je u Sarajevu na savetovanju pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakir Izetbegovića, odlučeno je da BIH podnese zahtev Medjunarodnom sudu pravde za reviziju presude tog suda u Hagu iz 2007. godine, po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocid tokom rata u BIH.

"Srbija ničim nije izazvala takvu odluku BIH", rekao je Vučić.On je naglasio da "Srbija i njeno političko rukovodstvo i Vlada ništa nisu učinili da bi prouzrokovale takvu reakciju Sarajeva".Po oceni Vučića, zahtevom za tu reviziju mnogo više će izgubiti BIH nego Srbija.

Foto: AP
Foto: AP

"Bez obzira na sve, uveren sam da ćemo umeti da sačuvamo naše državne i nacionalne interese, ali ćemo uprkos svemu, nastaviti da razgovaramo sa bosansko-hercegovačkim rukovodstvom u želji da trajno osiguramo mir na Balkanu", rekao je Vučić.

Izetbegović je danas rekao u Sarajevu da je godinama "sklapan mozaik za podnošenje zahteva za reviziju, a da je ključni kamenčić u tom mozaiku sudjenje bivšem komandantu Vojske RS Ratku Mladiću".

Bonus video

Kurir TV: Srušen srpski Zid plača!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track