Vučićević (2004) Toma i Vučić su Miloševićeve podguzne muve! Vučićević (2014) Vučić udara kao Putin!
Foto: Zorana Jevtić

Glavni režimski novinar

Vučićević (2004) Toma i Vučić su Miloševićeve podguzne muve! Vučićević (2014) Vučić udara kao Putin!

Politika -
Sad, kada su i Vučić i Nikolić na vlasti u Srbiji, Vučićević ostaje glavni režimski novinar, i sada staje na njihovu stranu, a napada svakog ko ih kritikuje

Glavni režimski novinar Dragan J. Vučićević se pre samo 10 godina, kada su Srbiju vodili lideri DOS-a, pitao na sav glas kako smo kao narod dozvolili da nam moralne pridike drže Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić opisujući ih kao "najgadnije likove iz živopisne galerije Miloševićevih podguznih muva.""Šta se to, ljudi, sa nama Srbima dogodilo u prethodne četiri godine?! Jesmo li svi mi, onako kolektivno, oboleli od gnojne upale mozga, pa smo preko noći sve pozaboravljali i dozvolili svoj onoj silesiji od vučelića, dačića, vučića, nikolića i ostalih bakija da nam na sav glas drže moralne pridike? Kako smo se, pobogu, svi mi našli u ovom potpuno neprirodnom stanju, zašto smo dozvolili da nam zajednička sudbina zavisi od dobre volje najgadnijih likova iz živopisne galerije Miloševićevih podguznih muva?! Zašto, kako, otkud, zbog čega, ko nam je kriv?", napisao je Vučićević u svojoj kolumni od aprila 2004.

Tako je govorio nekad. A sad, kada su i Vučić i Nikolić na vlasti u Srbiji, Vučićević ostaje glavni režimski novinar, i sada staje na njihovu stranu. Kad smo kod strane - toliko sada hvali Vučića da ga je na jednoj naslovnoj strani uporedio sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

"Vučić udara kao Putin", stoji na jednoj od naslovnih strana "službenog glasnika" Informer.

S druge strane veoma se brine i pazi da neko slučajno ne uvredi ili ne daj Bože iskritikuje premijera i predsednika, pa je uvek srpeman da u svom "službenom glansiku" napadne kritičare aktuelne vlasti.

Jer pozicija glavnog režimskog novinara i cenzora mora da se zasluži i opravda.

A te, ne tako davne 2004., optuživao je Vučića, Nikolića, Dačića da su "prvoborci miloševićevsko-šešeljevskog zajedničkog zločinačkog poduhvata."

"Krivi smo svi mi koji smo očas posla zaboravili i Knin i Sarajevo i Prištinu. Krivi smo svi mi koji se više i ne sećamo hiljada nevinih žrtva njihovih mengeleovsko-polpotovskih eksperimenata nad sopstvenim narodom... Jer, da nije tako kako je, ne bi nam se danas na sve strane šepurili prvoborci miloševićevsko-šešeljevskog zajedničkog zločinačkog poduhvata. Ne bi nam se danas sa svih televizija u lice cerili klonirani šešelji, ne bi nam sa naslovnih strana bezočno pretili miloševićevski nitkovi...", napisao je Vučićević.

Danas Vučićević drugačije piše. Brine se za Tomu.

Posebno se zabrinuo kada je Kurir pisao o nelegalno izgrađenoj vikendici Radomira Nikolića, sumnjivom novcu u fondu Dragice Nikolić i crkvi koju gradi ktitor Tomislav, a čije oslikavanje košta oko 350.000 evra.

"Prepošteni i predobri kurirci i blicovci danima, nedeljama, mesecima već tvrde da je Tomislav Nikolić najveći problem Srbije. Nema, jelte, i ne može biti većeg kriminala od Fonda Dragice Nikolić, nema strašnije afere od nelegalne vikendice Radomirove, ne postoji u ovoj nesrećnoj državi urgentniji problem od kuće i crkve u Bajčetini," kivno piše u svom otvorenom pismu Dragan J. Vučićević.

Sad mu je problem što se napada predsednik. Ali mu nije bio problem kad ga je on sam napadao i prozivao zbog kvadrata. Doduše onih stambenih. I doduše tad Toma nije bio predsednik države, već samo predsednik stranke.

"Kad je lider naprednjaka usred stravične ekonomske krize za svoju suprugu i sebe pazario stančinu od 156 kvadrata, on je u stvari gladnim, opljačkanim i obespravljenim Srbima definitivno dokazao da je isti. Isti kao i ogromna većina ljudi u srpskoj državnoj politici. Isti kao svi oni koji realpolitiku shvataju kao najprofitabilniji biznis, kao sjajnu priliku da obezbede sebe i svoje", kritikovao je Vučićević Tomu 2010. godine.

Čak je doveo u pitanje i mentalni sklop današnjeg predsednika Srbije:

"Šta će bilo kome ko živi sam sa ženom stan veći od 100 kvadrata? Šta će mu spavaća soba veća od prosečnog srpskog stana? Govori li to nešto o karakteru i mentalnom sklopu tog čoveka? Razmislite o tome..."

Hajde stvarno da razmislimo o tome kako Vučićević menja stavove kako vetar dune. Razmislite npr o tome da je Vučićević u junu prošle godine bio na koncertu Cece Ražnatović na Ušću. Čak se pohvalio i na Tviteru. I čestitao joj.

Šta je tu čudno? Ništa i ne bi bilo čudno kad se ne bi prisetili šta je Vučićević nekad pisao o Ceci.

"...Da se razumemo, jeste Svetlana Ceca Ražnatović simbol najcrnjeg doba u modernoj srpskoj istoriji. Jeste se ona enormno bogatila dok se ogromna većina naroda zlopatila sa pet maraka plate. Jeste ona pevala dok su Srbi plakali, jeste posredno, namerno ili nenamerno, potpomagala Miloševićevu tiraniju...", odbrusi Vučićević u julu 2003. godine.

Razmislite o tome... Uskoro nastavak...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track