VUK JEREMIĆ POČEO KAMPANJU NA KOSOVU: Predsednik CIRSD u poseti Pećkoj patrijaršiji
Foto: Vuk Jeremić

Razgovar sa igumanijom Haritinom

VUK JEREMIĆ POČEO KAMPANJU NA KOSOVU: Predsednik CIRSD u poseti Pećkoj patrijaršiji

Politika -

BEOGRAD - Predsednički kandidat Vuk Jeremić započeo je svoju kampanju posetom Kosovu, potvrđeno je u timu Vuka Jeremića.

Jeremić se trenutno nalazi u Pećkoj patrijaršiji gde razgovara sa igumanijom Haritinom.

Jeremić kampanju nastavlja sutra predizbornom konvencijom u Čačku u hali sportskog centra Mladost, potvrđeno je u timu Vuka Jeremića.

Vuk Jeremić izjavio je danas u Peći da u ovim teškim trenucima naše istorije moramo biti jedinstveni u zaštiti naših nacionalnih interesa.

„Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca naše kulturei tradicije. Vekovima je bila svedok sjajnim, svetlim, slavnim ali iteškim trenucima naše istorije. Ovo je jedan od teških trenutaka kadamoramo biti jedinstveni i kada moramo biti čvrsti u našim opredeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem - znanjem sveta, ali i znanjem o tome ko smo iodakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese“, rekao je Jeremić koji je posetio Pećku patrijaršiju.

Jeremić je obišao manastirski kompleks, upoznao se sa istorijom ikonopisom Pećke patrijaršije i razgovarao sa sestrinstvom manastira.

Zbog posete Kosovu, Jeremić danas nije prisustvovao sastanku sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

(EPK/Foto: CIRSD )

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: KURIR TV VESTI 03.03.2017.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track