VUK JEREMIĆ: Režim surov prema penzionerima
Foto: Zorana Jevtić

Poseta Udruženju penzionera Stari Grad

VUK JEREMIĆ: Režim surov prema penzionerima

Politika -

BEOGRAD - Budući predsednički kandidat Vuk Jeremić ocenio je danas da je režim Aleksandra Vučića pokazao "posebnu surovost" prema penzionerima smanjujući im penzije i najavio da će ukoliko postane predsednik Srbije, potpisati incijativu za stavljanje van snage "neustavnog i nemoralnog zakona o penzijama".

Kako je saopštio njegov izborni tim, Jeremić je tokom posete Udruženju penzionera Stari Grad upitao premijera Aleksandra Vučića "kako ga nije sramota što je ljudima koji su decenijama radili oduzeo stečeno".

"Ovaj režim je pokazao posebnu surovost prema našim najstarijim sugradjanima, oduzeo im je ono što su decenijama zaradjivali. Jedan od mojih prvih potpisa kao predsednika Srbije biće potpis na inicijativu za stavljanje van snage neustavnog i nemoralnog zakona o smanjenju penzija", rekao je Jeremić u razgovoru sa penzionerima.

Dodaje se da je Jeremić tokom obilaska kancelarije u Beogradu u kojoj gradjani potpisima podržavaju njegovu predsedničku kandidaturu ocenio ;da je od presudne važnosti da gradjani u što većem broju izadju na predstojeće izbore jer oni kako je naveo, predstavljaju ;"referendum protiv Aleksandra Vučića i aktuelne vlasti".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja