VULIN: Bolja vremena brže dolaze nego što smo očekivali
Foto: Nemanja Pancic

zahvaljujući naprou čitavog društva

VULIN: Bolja vremena brže dolaze nego što smo očekivali

Politika -
Slušao sam kad su govorili da ne valja Zakon o radu, da ne valja Vučić, da ne valja Vlada. A sad kada povećavamo plate i penzije, hoće li se neko izviniti i priznati svoje greške, kazao je Vulin i naglasio da je jedan od najznačajnijih uspeha aktuelne vlasti to što je stvorila uslove da “ovom zemljom više nikada ne vladaju tajkuni

BAČKA PALANKA - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokrata socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas u Bačkoj Palanci da, zahvaljujući dobrim rezultatima Vlade Srbije i naporima čitavog društva, bolja vremena u našoj zemlji dolaze brže nego što je očekivano.

“Povećanje plata i penzija nismo očekivali već u prvoj godini reformi, ali zahvaljujući naporu čitavog društva, imamo šanse da se tome nadamo”, rekao je on na centralnoj manifestaciji povodom obeležavanja 1. maja i dana Pokreta socijalista.

Pozdravljajući mnogobrojne građane, okupljene na izletištu “Tikvara”, Vulin je rekao da su se pre godinu dana, za Praznik rada, čule kritike povodom novog Zakona o radu, koji će navodno još povećati nezaposlenost u Srbiji.

“Slušao sam kad su govorili da ne valja Zakon o radu, da ne valja Vučić, da ne valja Vlada. A sad kada povećavamo plate i penzije, hoće li se neko izviniti i priznati svoje greške”, kazao je Vulin i naglasio da je jedan od najznačajnijih uspeha aktuelne vlasti to što je stvorila uslove da “ovom zemljom više nikada ne vladaju tajkuni”.

Vulin je rekao da će u Srbiji biti, ne samo sačuvan postojeći nivo radnih i socijalnih prava, nego će biti nastojano da ona budu unapređena.

Odgovarajući na pitanja novinara povodom ocene zaštitnika građana o tome da je situacija na tržištu rada u Srbiji loša, Vulin je rekao da je to ekonomska stvar i dodao da je danas u zemlji 16,8 odsto nezaposlenih, što je “značajno niže nego kad smo preuzeli vlast 2012. godine”.

To je i dalje velika nezaposlenost i zato se borimo da situacija u toj oblasti bude što pre bolja, naglasio je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja