VULIN U LEPOSAVIĆU: Srbija je pokazala da ima odgovor na terorizam!
Foto: Tanjug

Zabrinut zbog eskalacije nasilja

VULIN U LEPOSAVIĆU: Srbija je pokazala da ima odgovor na terorizam!

Politika -
Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije, poručio je Vulin

LEPOSAVIĆ - Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da ono što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije. Vulin je u izjavi novinarima u Leposaviću istakao da je Vlada Srbije zabrnuta zbog eskalacije nasilja bilo gde, a naročito zbog nasilja u neposrednom okruženju i na našim granicama.

"Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije", poručio je Vulin.

Mi smo kao država već pokazali da umemo da odgovorimo na svaki terorizam, na svaku pretnju nasiljem i nadamo se da će međunarodna zajednica možda i glasnije nego do sada osuditi nasilje u Makedoniji i tražiti prave krivce, rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbija ne preti nikome, da je ona svakome na Balkanu prijatelj i da hoće svakome da pomogne zbog svih ljudi koji žive na Balkanu.

"Hoćemo da ovo bude region mira i stabilnosti, a nikako novih sukoba", istakao je Vulin naglasivši da se svaka nestabilnost u Makedoniji mora odraziti na sve zemlje u region i ekonomski i politički i na svaki drugi način..Srbija je prvenstveno posvećena ekonomskom razvoju, zapošljavanju, svemu onome što život građana treba da čini boljim, rekao je Vulin u Leposaviću gde je prisustvovao obeležavanju gradske slave.

Otkrio spomenik Patrijarhu Pavlu

Ministar Vulin u Leposaviću je boravio u ime Vlade Republike Srbije istakavši da mu je zadovoljstvo što je sa građanima ove opštine na severu Kosova i što je prisustvovao otkrivanju spomenika "jednoj od najvoljenijih ličnosti srpskog XX veka - patrijarhu Pavlu".

Ja sam ovde i u ime predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučiha koji je prvi priložnik ovog spomenika, rekao je Vulin otkrivši da je srpski premijer iz svojih sredstava donirao značajnu sumu novca kada je počela izrada spomenika patrijarhu Pavlu.

"Ovo je Srbija i ovo jeste deo Republike Srbije i shodno tome se i ponašamo", rekao je Vulin koji je na svečanosti u Leposaviću bio uz zamenika kosovskog premijera Branimira Stojanovića, jednog od dvojice srpskih ministara u Vladi Kosova Ljubomira Marića, gradonačelnicima više srpskih opština sa Kosova i pojedinim poslanici iz Skupštine Kosova i Skupštine Srbije..

Gradskim ulicama Leposavića jutros je prošla litija u kojoj je učestvovao veliki broj građana a nakon toga organizovane su različite sportske i kulturne aktivnosti u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track