ZALAGANJA STAMATOVIĆA: Svima iz nepristupačnih krajeva obezbediti BESPLATNE PREGLEDE LEKARA
Foto: Fonet

Koncept Medicinsko selo

ZALAGANJA STAMATOVIĆA: Svima iz nepristupačnih krajeva obezbediti BESPLATNE PREGLEDE LEKARA

Politika -

BEOGRAD - Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatovića je izjavio danas da bi pokrenuo besplatne zdravstvene preglede za sve stanovnike udaljenih sela u Srbiji, po uzoru na Zlatibor i opštinu Čajetinu.

Koncept ''Medicinsko selo'' koji se primenjuje na Zlatiboru mora da se proširi na celu Srbiju, naveo je Stamatović.

Neophodno je obezbediti besplatne zdravstvene pregledi svima koji žive u nepristupačnim krajevima i koji nisu u mogućnosti da svakodnevno posete lekara ili nemaju zdravstvenu knjižicu, a pregledi su im neophodni, rekao je on povodom organizovanja treće akcije besplatnih zdravstvenih pregleda u zlatiborskom selu Mačkat - ''Medicinsko selo Mačkat 2017''.

Stamatović je rekao da su najugroženije kategorije stanovništva stari i nemoćni ostali da žive u udaljenim selima bez ikakve zdravstvene zaštite i pomoći.

Zahvaljujući organizovanom prevozu i odlasku lekara i medicinskih radnika do najzabačenijih mesta u Srbiji, stanovnici tih sela dobiće adekvatnu zdravstvenu pomoć, čime će ravnopravno kao i svi ostali građani naše zemlje ostvariti pravo na zdravstvenu zaštitu koje im po Ustavu pripada, zaključio je Stamatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track