ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU: Delegacije Beograda i Prištine bez izjave!
Foto: Beta/Savet Evrope

Trosatni razgovori

ZAVRŠEN SASTANAK U BRISELU: Delegacije Beograda i Prištine bez izjave!

Politika -

BRISEL - Sastanak delegacija Beograda i Prištine završen je večeras nešto posle 23 časova.

Nakon sastanka dve delegacije nisu davale izjave, javlja izveštač Tanjuga. U delegaciji Beograda su predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, koji su se sastali večeras u Briselu odvojeno sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, ali još nema potvrde da je došlo do trojnog sastanka, javlja Radiotelevizija Srbije.

Delegaciju Prištine koju čine kosovski predsednik i premijer Hašim Tači i Isa Mustafa. Razgovori, koji su počeli nešto pre 20 sati.

Visoka predstavnica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini izjavila je večeras da je ohrabrena konstruktivnim zalaganjem koje su pokazale Beograd i Priština u novoj rundi dijaloga i dodala da je taj proces važan za region i EU.Ona je, u saopštenju posle današnjeg sastanka na najvišem nivou, navela da će zalaganje i politička volja dati značajan doprinos smanjenju tenzija i da će rad biti nastavljen u tom duhu."Dijalog je veoma važan proces za Srbiju i Kosova, ali i za region i EU. Napredak u normalizaciji odnosa je ključan za očuvanje mira i napredak ka EU. To je ključno za Evropu i regionalnu stabilnost", naglasila je Mogerini.Svi učesnici današnjeg sastanka, prema njenim rečima, ponovili su svoju punu posvećenost zajedničkom radu na dijalogu."Želela bi da zahvalim svim učesnicima, predsednicima Tačiju i Nikoliću, kao i premijerima Vučiću i Mustafi za otvorenu i konstruktivnu diskusiju koju smo imali", navela je Mogerini dodajući da je današnji sastanak nastavak dijaloga od 24. januara .

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track