"JEDINA BORBA KFOR-A I SRBA U KOJOJ SVI POBEĐUJU, SVAKA ČAST MOMCI": Američka ambasada reagovala na snimak iz Leposavića (VIDEO)
Foto: Kurir

"JEDINA BORBA KFOR-A I SRBA U KOJOJ SVI POBEĐUJU, SVAKA ČAST MOMCI": Američka ambasada reagovala na snimak iz Leposavića (VIDEO)

SRBI NA KIM -

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji reagovala je na snimak na kojem su Srbi ranije danas sa pripadnicima Kfora odmerili snage u nadvlačenju konopca u Leposaviću.

- Jedina borba Kfor-a i Srba u kojoj svi pobeđuju. Svaka čast momci - navodi se u objavi američke ambasade na Tviteru.

Leposavić, Američka Ambasada
foto: Printscreen Twitter

Naime, Srbi u Leposaviću danas su deveti dan zaredom održali miran protest, a na platou ispred zgrade lokalne samouprave nalazilo se oko desetak vozila Kfora, kao i dva oklopna vozila specijalne jedinice policije tzv. Kosova.

Njih je od građana razdvajala metalna ograda, koja je bila obavijena u obruč duplom bodljikavom žicom.

00:21

Radničke sportske igre u Leposaviću tik uz bodljikavu žicu

Tik uz tu bodljikavu žicu koju je prošle nedelje postavio Kfor, su kao vid performansa danas bile nastvljene "Radničke sportske igre 2023", koje su počele juče, a te igre se tradicionalno održavaju u Leposaviću već više od 45 godina

Na programu je danas bilo nadvlačenje konopca, fudbal, šah i odbojka. Učesnicima igara su se u jednom trenutku u disciplini nadvlačenje konopca pridružili i pripadnici američkog kontigenta Kfora.

Kosovo, Leposavić, KiM
foto: Kosovoonline

Podsetimo, pripadnici Kfora juče su oko podneva uklonili bodljikavu žicu kao znak deeskalacije situacije u Zvečanu. To potvrđuje činjenicu na koju se od početka ukazuje, da Srbi i Kfor nemaju problem na terenu vec da su problem Kurtijevi specijalci.

Primere dobrog odnosa Srba sa pripadnicima Kfora imamo gotovo svakodnevno. Tako se i grčki pripadnik misije Kfor potpisao maturantima na majicama u Zvečanu. Jedan dečak je povodom praznika Sveta Trojica, poklanjao pletene venčiće od trave pripadnicima Kfora, a oni su primili poklone i dečaku uzvratili tako što su mu poklanjali slatkiše.

Srbi su ih takođe nudili kafom i poslasticama.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track