KRENEM JUTROS NA POSAO, NA SEMAFORU KOD BOLNICE HAOS! POMISLIM SUDAR I VIDIM TAKSISTU, SASVIM LOGIČNO: Ova priča iz Kragujevca danas se munjevito deli Srbijom, evo i zašto! (FOTO)
Foto: Facebook printscreen Dragana Miletić

Sledeći put kad opsujete, prvo razmislite...

KRENEM JUTROS NA POSAO, NA SEMAFORU KOD BOLNICE HAOS! POMISLIM SUDAR I VIDIM TAKSISTU, SASVIM LOGIČNO: Ova priča iz Kragujevca danas se munjevito deli Srbijom, evo i zašto! (FOTO)

Srbija -

KRAGUJEVAC - Nisam ni bio svestan toga koliko psovki znam dok mi se prvi put nije desilo da mi taksista bahato preseče put i napravi haos u saobraćaju, jer on, zaboga, ne može da čeka. Zato apsolutno razumem ljude iz Kragujevca koji su totalno po...deli kad su videli automobil sa TX tablicama kako zaustavlja saobraćaj nasred raskrsnice - ali su se sekund kasnije ugrizli za jezik kad su videli ko stoji pored automobila.

Deka. Sa štapom za hodanje. Tačnije, sa dva štapa, i pokušava da pređe ulicu na jako kratkom semaforu. A taksista - kog su na početku svi psovali - preprečio je sva ostala kola kako bi izašao i pomogao čoveku da pređe put bezbedno, držeći ga za ruku, pišu Mudrolije.

Svemu je posvedočila i Dragana Miletić, radio voditeljka iz Kragujevca, koja je na svom Fejsu podelila slike i predivnu priču.

“Krenem jutros na posao, na semaforu kod bolnice, haos. Pomislim, opet sudar, ništa neobično i opet taksi, sasvim logično. U stvari, pažnju mi skrene mladić koji izlazi iz auta i viče: - Daj bre majmune, skloni auto, šta glumiš tu?!

I onda tek ukapiram da je taksista, čovek koga poznajem još dok je bio dečačić, zaustavio vozilo tačno nasred raskrsnice, izašao iz auta i pomaže dedi da pređe ulicu. Taj semafor kod bolnice je sa bočne strane izuzetno kratak, čak i ja tu jedva pretrčim da bih prešla ulicu.

Deda je krenuo sa dva štapa da mili i na pola puta su ga opkolila vozila kojima se otvorio semafor. Svi su počeli da trube, jer žure i gde je sad pošao deda i što puštaju dedu samog da lunja po ulici sa dva štapa i svi žurimo na posao i šta sad, da sam udario dedu, da robijam kao za čoveka….

A deda se ukopao i sada već ne zna na koju stranu treba da ide.

Samo jedan čovek je zaustavio saobraćaj i sasvim strpljivo i polako, sa puno poštovanja, preveo dedu na željenu stranu. Šta mislite, hoćemo li mi ikada ostariti? Ili se plašimo da razmišljamo o tome? Dobar dan!”

(Kurir.rs/Mudrolije/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track