VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Postavljen kamen-temeljac, veliki dan za zdravstveni turizam (FOTO)
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

investicija vredna 4 miliona evra

VUČIĆ U VRNJAČKOJ BANJI: Postavljen kamen-temeljac, veliki dan za zdravstveni turizam (FOTO)

Srbija -

VRNJAČKA BANJA - Kamen-temeljac za izgradnju hotela "Merkur Palas", novog objekta Specijalne bolnice "Merkur" u Vrnjačkoj banji, postavljen je danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovala je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao direktor Koridora Srbije Zoran Babić koji potiče iz tog grada.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Budući hotel, čija će izgradnja koštati oko četiri miliona evra, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana. "Merkur Palas" biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, te će u svom kompleksu sadržati i wellness i Spa centar - sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.

Iz specijalne bolnice "Merkur" kažu da je ovo značajan trenutak za Vrnjačku Banju, jer će obeležiti početak stvaranja novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banji.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vizija bolnice je, navode, da postanu lideri u pružanju usluga zdravstvenog turizma ne samo u zemlji, već i u regionu, a to će, kažu, izgradnja tog modernog i luksuznog objekta doprineti.

Za realizaciju ovog projekta, kako se navodi, dobijena je podrška državnih institucija, što ukazuje na njegov značaj za državu Srbiju.

Navodi se da je Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i izgradnju novih objekata.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Dodatni sadržaji uključiće wellness i Spa centar (koji će se prostirati na 1.000 m2 sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima), fitneš centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama, sa svim pratećim sadržajima jednog savremenog spa i medicinskog centra.

Novi objekat finansiraće se delom iz sopstvenih sredstava, a delom iz kreditnih sredstava, za šta postoje ekonomska opravdanost i neophodne saglasnosti, tako da će poslovanje ustanove funkcionisati nesmetano.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nakon toga, Vučić će prisustvovati svečenoj akademiji na platou ispred Crkvenog broda.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja