UPOZNAJTE BAKA JULKU IZ KRAGUJEVCA: Proslavila je 100. rođendan, prošla je svašta u životu, a sada OTKRIVA svoj recept za dugovečnost!
Foto: Printscreen/RTS

unuci i praunuci je obožavaju

UPOZNAJTE BAKA JULKU IZ KRAGUJEVCA: Proslavila je 100. rođendan, prošla je svašta u životu, a sada OTKRIVA svoj recept za dugovečnost!

Srbija -

Kragujevčanka Julka Mitrović, proslavila je stoti rođendan. Iako je ušla u drugi vek, ceo dan je u pokretu. Neobičnu vitalnost i dobro zdravlje, kaže, duguje radu i umerenosti u svemu, ali pre svega slozi u porodici. S njom, na rođendanskom slavlju, četiri generacije potomaka.

Kao da joj nije sto - laka i vitalna, na kapiji dočekuje goste, pita za zdravlje, daje savete. Pre dvadeset godina, iz sela Ljuljaci, prešla je kod kćerke, i sad kaže, uživa.

"Ne pitaj me život kakav mi je bio, al vidiš koliko živim. Ali kad mi umro muž, nemam ni leba ni s leba, gladni“, kaže Julka Mitrović, stogodišnjakinja iz Kragujevca.

Sama sa šestoro dece po ceo dan u nadnici „muški je preturila“ svaki posao preko glave.

"Onda nije bilo traktora, nego sam orala sa kravama. Pa deca mala, sitna, jedno vodi krave, pretura se pred krave, jedno druži, ja plug, ćut i ne pitaj me“, priseća se Julka.

foto: Printscreen/RTS

Danas, pored nje deca, unuci, praunuci, čukununuci. Život meri svojim potomcima.

"Srećna sam što je dočekala, jer se mnogo namučila. Hvala bogu, sad lepo živi, sve joj pružam, sve što je poželela“, ističe ćerka Vera Kartalović.

"Od babe Julke, pamtim samo najlepše. Pamtim puno ljubavi, puno lepih reči“, kaže unuk Dragan Radovanović, dok praunuka Ana Pantović ističe: „Nas trinaest praunuka je očuvala sve, od najstarijeg bez malo do najmlađeg.“

„Svi su se porodili, pa po pet, šest meseci, pa ga donesu kod mene u selo i dok pođu u školu“, navodi Julka Mitrović.

Uz rođendansku tortu, želje, da još dugo živi. Krepka i vedra, slavljenica obećava da će biti tako.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track