PIJAČNE DEMONSTRACIJE: Protest prodavaca polovne robe u Kragujevcu zbog akcije komunalne policije
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

teraju ih sa njihovog mesta

PIJAČNE DEMONSTRACIJE: Protest prodavaca polovne robe u Kragujevcu zbog akcije komunalne policije

Srbija -

KRAGUJEVAC - Prodavci polovne robe održali su danas trosatni protest ispred zgrade kragujevačke Gradske uprave zbog toga što im se ne dozvoljava trgovina na platou kod Zelene pijace.Predstavnik Regionalnog odbora Romske partije Dragan Vasić je rekao da oni već 30 godina prodaju staru robu na tom platou i da od toga izdržavaju svoje porodice, ali da u poslednjih deset dana komunalna inspekcija sprovodi akcije i ne dozvoljava prodaju izvan tezgi na Zelenoj pijaci.

Prema njegovim rečima, prodajom starih stvari bavi se ispred te kragujevačke pijace bavi oko 60 Roma.

"Ovde nema politike. To je sirotinja, prodaje se roba sa kante", rekao je Vasić.

On je kazao da pregovori vođeni prethodnih dana sa predstavnicima grada "nisu uspeli".

foto: Aleksandar Jovanović

"Oni nam nude da odemo na Šarenu pijacu, što nam stvara troškove i što nam nije bilo prihvatljivo. Nakon toga su nam dozvolili da budemo na starom mestu ali da poštujemo obeleženi požarni put, zatim da budemo samo sa desne strane, da bi nam ponovo saopštili da je na našem mestu nedozvoljena prodaja što je 'u duhu borbe protiv sive ekonomije' i gradske odluke o uredjenju javne površine", kazao je Vasić.

On je naveo da prodavci pristaju da ostanu na starom mestu za prodaju čak i ako bi, prvi put do sada, morali da plaćaju neku naknadu.

On je najavio da će se protest ispred Skupštine grada nastaviti do petka, a da će sutra Romi doći sa svojom robom i napraviti tezge ispred zgrade Gradske uprave.

"Ukoliko se ne pronadje rešenje spremni smo i da blokiramo važne puteve u Kragujevcu i neke objekte u Beogradu", naveo je Vasić.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track