MEDVEDI, RUSKINJE I SRPSKE NEŽENJE: Momci iz Niša u Rusiji tražili žene, ali prošli NESLAVNO? Šta se krije iza priče o kojoj bruje Nišlije? (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook / Inicijativa za komunikaciju i saradnju

ljubavno putovanje

MEDVEDI, RUSKINJE I SRPSKE NEŽENJE: Momci iz Niša u Rusiji tražili žene, ali prošli NESLAVNO? Šta se krije iza priče o kojoj bruje Nišlije? (FOTO)

Srbija -

Nišku javnost uzburkala je vest da su neka javna gradska preduzeća i opštine izdvojile novac za putovanje neoženjenih muškaraca u Rusiju kako bi tamo našli svoje saputnice. Upoznavanje je navodno trebalo da se dogodi u okviru Pokloničkog putovanja u Belgorodu, a u okviru sedmodnevne ture iz Niša prema Rusiji.

Za svoje delegacije novac je za tročlanu delegaciju izdvojilo Javno komunalno preduzeće "Tržnica"(bavi se pijačarstvom), jednog člana je imala JKP "Medijana", dva člana je imao Studentski kulturni centar, a opštinu Medijana je predstavljala Mirjana Todorović, predsednica jedne od komisija u opštini,a iz redova Socijalističke partije Srbije. U ovoj zvaničnoj poseti bili su i predstavnici iz Leskovca, Pirota i drugih delova juga Srbije.

Putovanje je organizovala Inicijativa za komunikaciju i saradnju iz Niša, a u saradnji sa Eparhijom niškom odakle su demantovali prvu vest da su oni birali putnike za ovu turu.

Jedan od članova ove ekspedicije kaže da je ova tura bila pre svega poklonička, ali i da se Nišlije nisu baš pokazale kao dobre prilike.

- Niš i Belgorod su gradovi prijatelji već 20 godina i tamo je išla delacija s juga Srbije gde smo obilazili manastire oko grada, bili u fabrici za grnčariju i slično. Bila je zakazana jedna večera gde su bili predstavnici Belgoroda i oni su nam ukazali čast time što je gostovala njihova folklorna grupa. Možda se neko i upoznao, ali niko ne može da se pohvali da je započeta strasna ljubav. Uzgred, mi smo do tamo putovali autobusom dva dana i dva dana nazad, a tri dana smo obilazili znamenita istorijska i kulturna mesta - kaže nam jedan od putnika.

foto: Printscreen Facebook / Inicijativa za komunikaciju i saradnju

U prilogu Radio televizije Srbije čija je ekipa bila deo puta, jedan od sagovornika, ali iz Leskovca kaže da je u okviru putovanja došlo do poznanstava koje bi nekima moglo da promeni živote!?

Predsednik opštine Medijana, Nebojša Kocić pak navodi da nije ni znao sadržaj putovanja.

- Ima nejasnoće u toj vesti jer je naše veće pomoglo lično Mirjanu Todorović, članu komisije iz naše opštine da otputuje na pokloničko putovanje, a ostalo je besmisleno - navodi Kocić.

Direktor "Tržnice" Goran Đorđević navodi da je i prošle godine obavljeno istio putovanje, ali bez velike "pompe".

- Mi smo smo imali sastanak na kome su odabrana trojica naših radnika i to dobrih radnika i oni su određeni kao zvanična delegacija "Tržnice", a da li su oženjeni ili ne, ja stvarno ne znam - rekao je Đorđević za "Kurir".

Podsmeh u Nišu jer niko ništa nije "napravio"

Bez obzira na sve, u Nišu se poodsmevaju s ovim slučajem jer niko iz delegacije nije ništa posebno uradio.

- Na toj večeri gde smo neobavezno upoznali neke žene za koje čak ne znam ni da li su udate, neke su bile u nošnjama, a neke ne, nismo se baš proslavili. I sad me zavitlavaju u preduzeću "da bi se Ruskinje pre za medvede udale nego za nas" - kaže nam naš izvor.

M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track