HUMANOST VRANJSKIH POLICAJACA: Organizovano dali krv za potrebe VMA (FOTO)
Foto: T.S.

divna akcija

HUMANOST VRANJSKIH POLICAJACA: Organizovano dali krv za potrebe VMA (FOTO)

Srbija -

Vranjska policija u akciji dobrovoljnog davanja krvi za potrebe VMA

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju u sredu je je organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj je prikupljeno 75 jedinica krvi.

Saša Stamenković, predsednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju komandir policijske stanice Vladičin Han kaže da se u današnjoj akciji prikupljala dragocena tečnost za potrebe transfuzije Vojno medicinske akademije.

foto: T.S.

“Formirani smo davne 2006. godine organizovali smo veliki broj akcija u proseku od tri do pet akcija godišnje, a u toku godine posetimo pet do šest gradova kao dobrovoljni davaoci krvi. Može se reći da smo za ovaj niz godina prikupili preko13.000 jedinica krvi. Mi smo 2017. godine pobratimili dva udruženja, Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju i Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi “Radivoja Pima” iz Budve, time smo na neki način ozvaničili naše dugogodišnje prijateljstvo. Intenzivno se njihovi davaoci odazivaju našim, a naši njihovim akcijama dobrovoljnog davanja krvi”, kaže Stamenković.

Saša Stamenković
Saša Stamenkovićfoto: T.S.

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Policijske uprave u Vranju, jedne od najmnogoljudnijih u okviru ministarstva ima preko 600 pripadnika koji su učesnici ovakvih akcija.

Akcija je organizovana u PU Vranje u sredu od 9 do 14 časova.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track