DRŽAVA UDARA NA KLANOVE U KRAGUJEVCU: Bezbednosna situacija nikad gora, sprema se odlučan obračun sa kriminalnim grupama!
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

uskoro velika akcija

DRŽAVA UDARA NA KLANOVE U KRAGUJEVCU: Bezbednosna situacija nikad gora, sprema se odlučan obračun sa kriminalnim grupama!

Srbija -

BEOGRAD - Nakon nedavnog krvavog obračuna u diskoteci "Volpi" u Kragujevcu, u kom je Jovica Lešnjak (24) unakažen razbijenim flašama, a dva pripadnika Žandarmerije povređena, alarmirane su bezbednosne strukture u državi kako bi se stalo na put kriminalnim klanovima u Kragujevcu. Ove bande poslednjih nekoliko godina se međusobno obračunavaju, reketiraju, zelenaše, prebijaju ljude, pale kafiće...

Policija je nakon obračuna u "Volpiju" ubrzo uhapsila braću Marka (31) i Božidara B. (30), osumnjičene za učestovoanje u krvavoj tuči, ali se i dalje traga za ostalim učesnicima obračuna, njih oko desetak. Osumnjičena braća, podsetimo, zajedno imaju više od deset krivičnih prijava.

- Kasapljenje mladića u punoj diskoteci popalilo je sve crvene alarme. Na udaru su svi klanovi, ali se preispituje i analizira kako je došlo do toga da je četvrti grad u državi postao sigurno utocište za kriminalce - kaže za Kurir dobroupućeni izvor u događanja u centralnom gradu Šumadije.

Prema njegovim rečima, postavljaju se mnogo pitanja - zašto se godinama nije rešio problem sa kriminalnim klanovima koji traje od 2012. godine, i "čiju zaštitu uživaju", kako veruju građani.

- U policiji u Kragujevcu postoje dve struje koji su godinama unazad u lošim odnosima. Čak je iz ove istrage oko kasapljenja mladića izbačena kriminalistička policija i radi je "obična" policija. Upravo su se zbog takvih stvari godinama unazad pripadnici klanova i izvlačili. Ne mogu se iz istrage izbaciti iskusni operativci, jer se lome koplja oko naimenovanja i pozicija. Mora da postoji viši interes - kaže naš sagovornik.

On ističe da je bezbednosna situacija godinama unazad loša i složena upravo zbog pomenutih razloga, ali da je i veliki problem sudstvo, posebno Osnovni sud, jer su se kriminalci i posle ozbiljnih krivičnih dela, bukvalno rečeno, nalazili na slobodi za dan".

- To je obeshrabrivalo građane, a kriminalcima davalo vremena da "ispeglaju stvari". Svedoci su povlačili izjave, zastrašivani su ili potplaćeni, mladi pripadnici klana su preuzimali dela i otuda se došlo da se u centru grada, u punoj diskoteci, kasapi mladić i da oni koji su to uradili misle da će se sa tim izvući - kaže sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track