Požar na Tari zahvatio 15 hektara šume

Požar na Tari zahvatio 15 hektara šume

Srbija -
U gašenju požara angažovano 27 vatrogasaca sa devet vozila i šumari iz Javnog preduzeća "Srbijašume", rekao načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić

BEOGRAD - Požar na Tari je lokalizovan, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić i ocenio da je situacija sada na tom području mnogo bolja nego što je bila juče i noćas.

"Ostao je samo jedan ugao kojem se teško prilazi, a iz koga požar ne može da se širi dalje", rekao je Marić.

Požar je zahvatio oko 15 hektara četinarske šume na tri lokacije na Tari i u njemu nije bilo povređenih, rekao je ranije danas Marić.

Zbog jakog vetra i nepristupačnog terena nije mogao biti lokalizovan tokom jučerašnjeg dana, objasnio je Marić.

U gašenju požara angažovano je 27 vatrogasaca sa devet vozila i šumari iz Javnog preduzeća "Srbijašume", precizirao je on i dodao da u blizini požara nema naseljenih domaćinstava, niti ugroženih ljudi.

Na teško pristupačnoj lokaciji Brezovački potok na Tari vatrogasno spacilačke jedinice su sinoć bile agažovane na gašenju požara, na čije izbijanje je nadležne upozorio reditelj Emir Kusturica.

Do izbijanja vatre došlo je posle nevremena sa grmljavinom i pretpostavlja se da je požar izazvan udarom groma.

Marić je istakao da je lokalizovan, takođe i manji požar koji je izbio kod Divčibara.

U celoj Srbiji, inače, tokom jučerašnjeg dana je povećan broj požara, rekao je Marić.

Marić je istakao da su upućena dva helikoptera radi pomoći u gašenju požara kod Mojkovca u Crnoj Gori i najavio da će se oni već u toku popodneva uključiti u akciju gašenje požara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track