Najnovije vesti

I OVO SE DEŠAVA! VALJEVKA SE DANIMA MRZNE NA ULICAMA POŽAREVCA! Celi grad se digao na noge da joj pomogne! Nudili joj smeštaj, prevoz do Valjeva, autobusku kartu... i ništa nije htela! (FOTO)
Foto: Branicevac.rs

zimska nevolja

I OVO SE DEŠAVA! VALJEVKA SE DANIMA MRZNE NA ULICAMA POŽAREVCA! Celi grad se digao na noge da joj pomogne! Nudili joj smeštaj, prevoz do Valjeva, autobusku kartu... i ništa nije htela! (FOTO)

Srbija

Jedna starija žena fotografisana je kako leži usred zime ispred Centra za kulturu Požarevac, i to na pločniku. 

 

 

Urednik filmskog programa centra Dragan Lazović okačio je fotku na svom statusu uz sledeći komentar:

 

"Fotografisano jutros u 7.00 ispred Centra za kulturu. Pozvana je policija i Hitna pomoć. Odazvali su se u roku od desetak minuta. Obavili su posao iz svoje nadležnosti (legitimisanje i osnovni lekarski pregled) i otišli. Žena je ostala, sa svojom kesom ličnih stvari, tu gde je bila. Da provede hladan zimski dan napolju, bez hrane. Da dočeka još jednu zimsku noć napolju i spava na betonu. U sred grada sa 50.000 stanovnika. Možda bi institucije mogle da priskoče u pomoć, bar dok je zima, sneg, led i minusna temperatura. Da nam sugrađani, kakav god da je razlog njihovog beskućništva, ne umiru od zime i gladi pred našim očima!“.

foto: Branicevac.rs

Međutim, ona je jutros snimljena ispred požarevačke Autobuske stanice a  izričito je odbila svaku vrstu pomoći i rešenja priveremenog smeštaja!

 

Ona je, inače, iz okoline Valjeva a bila je u zatvoru u požarevačkom Kazneno popravnom zavodu za žene. Nakon izlaska, nastavila je da tumara gradom, pravdajući se da nema novac za prevoz do kuće.

 

Jutros su, na Autobuskoj stanici Požarevac, pripadnici Komunalne policije i požarevačkog Centra za socijalni rad, gotovo sat vremena ovoj beskućnici nastojali da pomognu: nudili su joj smeštaj u Domu za stara lica, nudili prevoz do Valjeva, čak su joj i autobusku kartu kupili, ali je ona, posle raznoraznih, na momente sasvim kontradiktornih argumenata, sve ponuđeno – odbila.

 

Sve nadležne institucije su, nakon bezuspešnih pregovora, morale da odustanu, poštujući ustavno pravo građana na slobodu kretanja. Brojni očevici pregovora, na momente i sami su pokušavali da ženu ubede da prihvati pomoć.

 

Jučerašnjim pregledom, ekipa Hitne pomoći ustanovila je da ova žena nema zdravstvenih smetnji.

 

(Kurir.rs/Branicevac.rs/Foto: Branicevac.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...