OVO MOŽE SAMO U KRAGUJEVCU: Direktora Nenada Andrića, uhapšenog zbog primanja mita, ponovo predlažu za DIREKTORA Prve tehičke škole!
Foto: Kancelarija Predsednika Republike

Školski odbor

OVO MOŽE SAMO U KRAGUJEVCU: Direktora Nenada Andrića, uhapšenog zbog primanja mita, ponovo predlažu za DIREKTORA Prve tehičke škole!

Srbija -

Na prošlonedeljnom školskom odboru članovi kolektiva Prve tehničke škole većinom glasova podržali su Nenada Andrića, bivšeg direktora škole koji je u oktobru uhapšen zbog primanja mita. Andriću je, kako sazanjemo nezvanično podignuta optužnica i zakazano nastavak sudskog procesa za 24. januar u Višem sudu u Kraljevu, s obzirom da je uhapšen po krivičnoj prijavi Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije. Tako hipotetički Andrić može biti i osuđen i postati direktor u razmaku od nekoliko dana!

Kao grom iz vedrog neba 3. oktobra prošle godine odjeknula je vest da je uhapšen pomenuti direktor Tehničke škole. Andrić je svojevremeno odlikovan od strane tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a slovi i za „čoveka Radomira Nikolića“.

Policija se oglasila saopštenjem u kome se kaže „da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. A. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i B. M. (43), osumnjičenog za davanje mita.

- Postoje osnovi sumnje da je N. A., odgovorno lice Prve tehničke škole u Kragujevcu, preko posrednika B. M. tražio 400 evra kako bi uticao na jednog nastavnika da učeniku pomenute škole prilikom polaganja popravnog ispita da prelaznu ocenu, iako učenik nije imao potrebno znanje.N. A. je, kako se sumnja, takođe, preko istog posrednika tražio prvo 300, a potom smanjio na 200 evra, kako bi pozitivno odlučio po molbi jedne majke za premeštaj njene ćerke na drugi smer u okviru Prve tehničke škole u Kragujevcu- saopštio je MUP.

foto: Kurir

Inače, naši izvori ističu da u konkrusu nije traženo da se „protiv kandidata ne vodi krivični postupak“ što je inače uobičajeni uslov u gotovo svim državnim ustanovima i prilikom prijema tehničkog osoblja. Sve to navodi na sumnju, kažu naši sagovornici da se „Andriću priprema teren da se opet vrati na direktorsko mesto“.

-Sadašnji vd direktora je Zoran Zorić, koji je takođe kandidat ništa nije preduzeo posle Andrićevog hapšenja, nikakav postupak, disciplinsku prijavu. Zorićeva žena radi kod nas u školi i očeluje se da dobije rešenje za stalno. Za očekivati je da Školski odbor podrži Andrića, jer je imenovan u njegovo vreme, a sam kolektiv je glasao tako zato što se ljudi plaše. Kada je uhapšen terano je tehničko osoblje tetkice, domari i ostali da idu u Kraljevo i organizuju miting podrške uhapšenom direktoru ispred pritvorske jedinice, ovde su deci učenicima bez znanja roditelja naložili da potpisuju peticiju podrške. Pa to nema ni u Africi- kaže izvor Kurira.

RADOMIR PROTEŽIRA DVA KANDIDATA

Kolektiv je glasao sledećim redosledom, Nenad Andrić dobio je 72 glasa, Zoran Zorić 41 i Zoran Nikolić 35. Andrić je od ranije bio kadar Tomislava i Radomira Nikolića, ali kako tvrde naši izvori, za svaki slučaj kabinet gradonačelnika „gura“ i Zorića, koji se, kako kažu naši izvori „čini kao prihvatljivo rešenje ukoliko se imenuje Andrić“. Šef kabineta gradonačelnika Nikolića Aleksandar Milošević lobira i poziva državne fukncionere „da podrže Zorića i pored toga što je ovaj profesor svojevremno bio kadar stranke Slobodana Radulovića iz „Dosta je bilo“

KONAČNU REČ DAJE MINISTAR ŠARČEVIĆ

Konačnu reč u izboru direktora Prve tehničke škole u Kragujevcu daje minsitar prosvete. Posle izjašnjenja Školskog odbora, a sasvim je izvesno u ovom trenutku da će njegovi šlanovi podržati uhapšenog i procesuiranog bivšeg direktora konačnu reč daje minsitar prosvete Mladen Šarčević, koji potpisuje rešenje o iemnovanju direktora. Prva Tehnička škola inače, ima oko 1.400 učenika

Dragomir Ilić foto: kurir-printscreen-predsedništvo Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track