O NJOJ PRIČA CELA ŠUMADIJA: Prelepa Nataša iz Kragujevca među osnovcima važi za omiljenu profesorku i razrednu!
Foto: Printscreen Facebook

omiljena među učenicima

O NJOJ PRIČA CELA ŠUMADIJA: Prelepa Nataša iz Kragujevca među osnovcima važi za omiljenu profesorku i razrednu!

Srbija -

Nataša Krsmanović predaje engleski jezik u OŠ „Mirko Jovanović“ u kragujevačkom naselju Aerodrom. Nema mesta gde se o noj ne priča trenutno u Šumadiji posle izbora za "Biramo najlpešu mamu", gde je bila drugoplasirana.

Majka troje dece, profesor u osnovnoj školi, ljubitelj fitnesa Kragujevac doživljava rodnim gradom od kada je sa devet godina u ratnom vihoru došla iz Zadra u Šumadiju

Omiljena nastavnica i razredni starešina, ova tridesetšestogodišnja profesorka jednostavno pleni - svojom lepotom, gospodstvenošću ali i pravičšnošću sa dozom strogoće, kako ju je opsisao jedan od bivših učenika.

Na izbor ovdašnjeg sajta Lepa Šumadija prijavila je durgarica.

foto: Printscreen Facebook

Kaže da joj je najteže predstaviti sebe.

-Ceo moj život vezan je za decu. Biti učitelj ili profesor ne bih plastično svrstavala u taj poziv u zanimanje, pre je to način života. Otuda bih sebe predstavila kroz činjenicu da sam ponosna majka troje dece -Teodore (13), Alekse (11) i Petre (9). Svo troje dece su odlični đaci i bave se sportom. Aleksa košarkom, a Teodora i Petra odbojkom. I ja sam se pridružila njima pasionirani sam ljubitelj fitnesa- priča mama Nataša i naglašava da je u deci i radom sa decom pronašla smislenost i da svemu prilazi kreativno.

Ipak, najteže je odrediti granicu, kako sa svojom tako i sa decom sa kojom radi- s obzirom da predaje učenicima od prvog do osmog razreda. Učenici ,kažu ,da su odlasci na ekskurzije sa njom nezaboravne uspomene. Tada upoznaju nastavnicu „koja nije baš toliko stroga kao i u učinioci“.

foto: Printscreen Facebook

-Duško Radović ima aforizam u kome kaže „ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas“. Trudim se da pre svega budem pravična, jer niko ne prepoznaje nepravdu kao dete, a otuda u traganju za tom granicom, odmeravanju, preispitivanjima izrodi se nešto što vas ispunjava, što podstiče sve ono najlepše u čoveku. Otrcano zvuči ali ako nema ljubavi u bilo kom poslu, da ga tako nazovem svoj životni poziv, onda nema ni uspešnosti, ni krajnjeg rezultata kojim ćete i vi i deca biti zadovoljna- objašnjava profesorka Krsmanović.

foto: Printscreen Facebook

A i sama je tragala sa tom granicom, kada se neposredno iz rodnog Zadra posle rata 1992.godine, sa porodicom preselila u Kragujevac. Imala je tada devet godina. Tu je odrasla, udala se, izrodila decu. Porodica joj je velika podrška. Oduvek je tako. Citira Tolstoja koji je rekao da „rat može i da oplemeni jedan narod“ , a eto, u njihovj porodici doneo je vezanost, probudio strah od razdvojenosti i naučio ih da cene jedi druge.

foto: Printscreen Facebook

Od kada je trajala akcija "Biramo najlepšu mamu u Šumadiji", ovovremeno rečeno Nataša je postala hit. Objave o prelepoj nastavnici imale su nekoliko hiljada pregleda na društvenim mrežama, o njoj se pričalo na svakom mestu. kafićima, školi, poslu, slavama.

-Normalno je da svakoj ženi takva vrsta popularnosti prija. Ali opet ispred fizičke lepote uvek sam stavljala duhovnu lepotu, i čovekoljublje kao kategoriju u sagledavanju života. Tako i učim svoje učenike kada dođu u godinama koje ih dovedu na neku od životnih raskrsnica- kaže profesorka Krsmanović

Kurir.rs/D.I./Foto: Printscreen FB, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track