JOŠ KAO PRASE SE IZDVOJIO OD OSTALIH: Ovaj vepar iz sela kraj Loznice je težak čak 421 KILOGRAM
Foto: T.I.

kapitalac

JOŠ KAO PRASE SE IZDVOJIO OD OSTALIH: Ovaj vepar iz sela kraj Loznice je težak čak 421 KILOGRAM

Srbija -

LOZNICA – Poljoprivrednik Živko Todorović iz lozničkog sela Donja Sipulja u svom oboru ima svinju tešku čak 421 kilogram i kaže da takve sigurno nema u široj okolini. Ovaj kapitalac je rase jorkšir i od svojih 19 braće i sestara sa koliko je stigao na ovaj svet najviše je izrastao.

foto: T.I.

Domaćin kaže da u ishrani ovog lepotana nema koncentrata i da već oko tri godine on slobodno jurca po njihovoj bašti. Kad je bio prase izdvojio se po dobrom apetitu pa je brzo napredovao zbog čega je odvojen za priplod.

U domaćinstvu Todorovića ima 25 njegovih potomaka, a dolazile su mu ‘’devojke’’ iz komšiluka i šire pa u mnogim oborima ima od deset do petnaestak njegovih prasadi, tako da će možda u selu biti još sličnih teškaša.

Živko gaji svinje kao što su to radili i njegov otac i deda, ali nikada nije imao neku koja je premašila 400 kilograma. Najteža je bila od 320 i to je ‘’tata’’ ovog momčine.

Grdosija više nije za priplod pa gazda planira da ga možda proda. Ukoliko ne bude zadovoljan cenom teškaš od 400 i kusur kila završiće u kobasici, čvarcima, šniclama i slanini kojih će, sigurno je, biti baš dosta.

(Kurir.rs/T.Ilić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track