POMOĆNIK DIREKTORA POLICIJE: Licemerno je što se Policijski sindikat Srbije setio svojih kolega tek nakon brutalnog napada na njih!
Foto: Zorana Jevtic

POMOĆNIK DIREKTORA POLICIJE: Licemerno je što se Policijski sindikat Srbije setio svojih kolega tek nakon brutalnog napada na njih!

Društvo -

Slobodan Malešić, pomoćnik direktora policije, danas je povodom saopštenja Policijskog sindikata, u kojem se osuđuje napad na policajce u toku protesta u Beogradu, izjavio da je licemerno što se PSS tek dva dana nakon napada na policajce setio svojih kolega.

- Potpuno je licemerno što se Policijski sindikat Srbije, tek nakon dva dana u kojima su policijski službenici izloženi fizičkim napadima, gađanju kamenicama i drugim predmetima, setio svojih kolega i pozvao građane da ne provociraju i napadaju policiju. Još licimernije je to što je upravo ovaj sindikat pozivao građane da se priključe skupovima na kojima su pripadnici policije fizički napadnuti i tokom kojih je više policajaca povređeno - rekao je Malešić i dodao:

- Za razliku od predstavnika PSS-a, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uvek je bio uz policajce, a i ovoga puta im se pridružio u teškim trenucima na terenu. Koliko ministar brine u pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova dovoljno govore i nove uniforme, vozila, nova oprema i veće plate. Policijski službenici će i ubuduće, kao i do sada, postupati profesionalno, odgovorno i biće uvek u službi građana Republike Srbije - istakao je pomoćnik direktora policije.

Podsetimo, ranije danas Policijski sindikat Srbije (PSS) osudio je napad na policijske službenike tokom protesta u Beogradu i pozvao građane da ne provociraju i napadaju policajce jer, kako su naveli, "ko god to radi radi protiv naroda i države" i "nije ništa drugo do provokator kome je u cilju da izazove incident i stradanje". PSS je pozvao policijske službenike da postupaju strogo u skladu sa zakonom i ocenio da nikako policija ne sme biti žrtva politike. - Vrlo je providno što se ministar (unutrašnjih poslova Nebojša) Stefanović sad setio policije, u ovom trenutku, uostalom kao i njegovi sindikati i parapolicijska udruženja. Ta pojačana brižnost zavisi očigledno od momenta, odnosno situacije do situacije - naveo je predsednik PSS Veljko Mijailović u pisanoj izjavi. On je upitao Stefanovića gde je bio kada napadnu žandarmeriju na obezbeđenju "Parade ponosa", kada je policija napadnuta na derbiju Zvezda-Partizan, kada su pre nekoliko dana osobe sa poternice napale policajce, kada su maskirane osobe demolirale hotel "Šumadija" itd. - Gde si tad bio ministre da štitiš prava i interese policije? Sad kad se desio narod policajci odjednom postaju fokus tvog interesovanja. Isti oni policajci koje ste potpuno desetkovali. Ako je i od vas previše je - naveo je Mijailović.

(Kurir.rs/Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track