OBRT! TAKSISTA IPAK ZNAO DA JE U KORPI BEBA, EVO ŠTA SE TAČNO DESILO! Ovo je ostavljena devojčica u Vrnjačkoj Banji, a poruka na njenom krevetu SLOMIĆE SVE! (FOTO)
Foto: Printscreen

OBRT! TAKSISTA IPAK ZNAO DA JE U KORPI BEBA, EVO ŠTA SE TAČNO DESILO! Ovo je ostavljena devojčica u Vrnjačkoj Banji, a poruka na njenom krevetu SLOMIĆE SVE! (FOTO)

Srbija -

Žena koja je, kako nezvanično saznajemo rodom iz Smedereva, na privremenom radu u inostranstvu i majka čak sedmoro dece, ostavila je žensku bebu staru samo nekoliko dana u taksiju kojim se iz Trstenika dovezla u Vrnjačku Banju.

Beba se trenutno nalazi na odeljenju neonatologije u kraljevačkom porodilištu i u dobrom je stanju. Na njenom krevetiću nalazi se parče papira sa veoma tužnom porukom. Naime, na mestu gde je trebalo da se upiše krvna grupa majke kod ove devojčice piše "beba iz Vrnjačke Banje - ostavljena", dok kod imena i prezimena majke piše "NN beba 4".

foto: Printscreen

Taksista Miloš Mitrović, kod koga je ostavljena beba, kada je shvatio da se majka neće vratiti, odmah je odveo dete u Dom zdravlja u Vrnjačku Banju.

Majka tek rođene bebe, izašla je u sredu popodne iz taksija u Vrnjačkoj Banji, ali sa sobom nije ponela dete. Žena je u taksi firme „Belimi“ iz Trstenika, koji je vozio Miloš Mitrović iz Trstenika ušla sa dvoje dece i korpom, i nakon završene vožnje u Vrnjačkoj Banji izašla sa decom iz automobila zamolivši taksistu da joj pričuva korpu dok se ne vrati.

- Žena je ušla u moj taksi sa dvoje dece i korpom u blizini autobuske stanice u Trsteniku, i tražila da je odvezem u Vrnjačku Banju. Nisam odmah shvatio da je u korpi ustvari beba. Kada sam prošli nekoliko kilometra, začuli se nešto nalik plaču. Jedno dete je upitalo majku šta se to čulo, a ona je odgovorila da je mačka – priča Miloš.

On kaže da mu je to odmah bilo sumnjivo i da je pokušavao u retrovizoru da vidi šta je u korpi. Ali, nije mogao jer je njegovo sedišta bilo previsoko.

foto: Printscreen

- Stigli smo do početka šetališta u Vrnjačkoj Banji i ona je zatražila da izađe. Tada je počela da plače. Rekla mi je da ima problem, jer je ostala trudna, da je morala da ode od kuće. Svašta mi je ispričala. I pitala me da li mogu da joj nađem neku ženu kojoj će ostaviti dete. I kazala je kako mora negde da ga ostavi i da ne sme da ga izvede iz taksija. Onda mi je otvorila korpu i pokazala bebu. A ja sam očekivao da ću u njoj videti mačku. I onda je izašla - rekao je Miloš, koji nam je priznao da se uplašio da bi žena mogla da ostavi bebu u parku i da joj je zato rekao da može da ostane u vozilu.

Pošto je vreme prolazilo, a žena se nije pojavljivala, taksista je otvorio korpu i u njoj ugledao bebu. Shvativši da se bebina majka neće vratiti, pribrani taksista je pozvao vlasnika taksija “Belimi” Zorana Đorđevića i rekao mu za bebu. Nakon toga Miloš je dete odvezao u bolnicu u Vrnjačkoj Banji, odakle je, potom, transportovana u kraljevačku Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu.

(Kurir.rs/Blic/Krug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track