Najnovije vesti

DIREKTOR GIMNAZIJE IZ LEBANA ZABRANIO ĐACIMA ODLAZAK NA TAKMIČENJE: Tridesetak učenika odbilo da dođe na redovnu nastavu u znak protesta
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

skandal

DIREKTOR GIMNAZIJE IZ LEBANA ZABRANIO ĐACIMA ODLAZAK NA TAKMIČENJE: Tridesetak učenika odbilo da dođe na redovnu nastavu u znak protesta

Srbija

Tridesetak učenika Gimnazije Lebane, članovi gimnazijalske grupe „Teatar“, počelo je oko 11 sati protest ispred škole zbog zabrane direktora Dragana Đorića da danas otputuju na Pozorišne susrete učenika gimnazije Srbije u Kragujevcu, koji imaju takmičarski karakter.

 

Protestu je prethodila prava drama od ranog jutra jer je o ranijoj zabrani direktora raspravljao Školski savet, koji se od svega ogradio, a učenike dva puta izbacivao sa sednice. Posle toga učenici su se sa svojim profesorom srpskog jezika, Dušanom Blagojevićem, koji ih priprema za takmičenja, uputili do opštine za pomoć.

 

Učenici najavljuju da će danas odigrati celu predstavu u školskom dvorištu.

 

„Opštinari su nas razumeli, ali su rekli da ne mogu pomoći i da će direktor zbog ovog čina najverovatnije biti smenjen. To u ovom trenutku nama ništa ne znači jer mi nemamo putni nalog , pa sam bio primoran da organizatorima u Kragujevcu javim da ne dolazimo“, kazao je profesor Jugmediji.

 

foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

 

Učenici su ogorčeni.

 

„Na ovaj način zabranjena je sloboda mišljenja i sloboda izražavanja, zabranjene su vannastavne aktivnosti, a da apsurd bude veći mi smo na tom takmičenju tri puta pobeđivali i sa našim predstavama učestovali na međunarodnim takmičenjima“, kaže za Jugmediu učesnik predstave Vuk Cvetković.

 

Direktor škole Dragan Đorić, takođe profesor srpskog jezika, prethodno je kazao Jugmedii da po zakonu ne može da dozvoli odlazak na takmičenje jer profesor Blagojević nije na vreme dostavio školi zahtev za prijavu za učešće na sm.

 

„Zahtev je kasno dostavljen, probijen je rok za prijavu. On je, doduše sam prijavio takmičenje na šta nema pravo jer ne konkuruše profesor već škola“, istakao je direktor Đorić.

 

Inače, ova zabrana je usledila posle skandala s pesmom „Seljenje duše“ kojom je nedavno učenik četvrtog razreda Gimnazije iz Lebana pobedio na Okružnom takmičenju recitatora, a kome je upravo profesor Blagojević bio mentor.

 

(Kurir.rs/Jugmedia, Foto: Ilustracija/Marina Lopičić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...