BIZARNO! UVELI STRUJU NA GROBLJE, A ONDA IM STIGLI RAČUNI ZA TV PRETPLATU! Mrtve sigurno ne zanima šta rade Milijana i Milojko u Parovima!
Foto: Glas zapadne Srbije/Youtube

nisu mogli da veruju svojim očima

BIZARNO! UVELI STRUJU NA GROBLJE, A ONDA IM STIGLI RAČUNI ZA TV PRETPLATU! Mrtve sigurno ne zanima šta rade Milijana i Milojko u Parovima!

Srbija -

Kad su meštani sela Lisice u Donjem Dragačevu uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im to doneti i račun za, verovali ili ne - televizijsku pretplatu.

Oni se protiv računa, koji uistinu nije visok, bune iz principa, i kažu da "njihovi mrtvi ne bi gledali turske serije ni kad bi mogli".

Ilija Domanović, predsednik je sela i on je podržao lokalnog sveštenika i svoje meštane u zahtevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse jer - ko to na groblju pak gleda televiziju?

Ubeđen je da njegovog pretka, koji je sahranjen pre 274 godine, "uopšte ne zanima šta to rade Milojko i Milijana u Parovima".

- Nelogično je i besmisleno da tamo gde su mrtvi i tamo gde nema nijedan televizor stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para - priča Ilija za emisiju "Nećete verovati".

foto: Glas zapadne Srbije/Youtube

Sa njim se slažu i ostali meštani sela Lisice koji ne znaju "kako to da mora da se plaća televizijska pretplata u večnoj kući".

- U redu je da račun stiže u domaćinstva u kom se gleda televizisjki program, ali treba li i na groblje? Da nije žalosna, situacija bi bila presmešna - kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Ilija je u ime svih meštana upravo na lokalnom groblju izneo svoje zahteve.

- Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine - naglašava Ilija Domanović.

foto: Glas zapadne Srbije/Youtube

Meštani sela Lisice kažu da njihove pretke sigurno ne zanimaju turske serije, rijaliti programi i trenutna politička situacija u Srbiji, a u šali dodaju da na ovom mestu nisu potrebni piplmetri jer je "gledanost sigurno mala".

(Kurir.rs/Glas zapadne Srbije)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track