ČAČANKA DANIJELA, MAJKA TRI MALA SINA, I PENZIONERKA BOJANA LJUTE NA NOVI KUĆNI RED: Veš mašine uključujemo noću jer moramo, tad je struja jeftinija! DA LI ĆETE VI OCINKARITI KOMŠIJU (ANKETA)
Foto: RINA

Komunalni red u Čačku i ko će narodu ugoditi

ČAČANKA DANIJELA, MAJKA TRI MALA SINA, I PENZIONERKA BOJANA LJUTE NA NOVI KUĆNI RED: Veš mašine uključujemo noću jer moramo, tad je struja jeftinija! DA LI ĆETE VI OCINKARITI KOMŠIJU (ANKETA)

Srbija -

ČAČAK - Grad Čačak je do kraja prošle godine postupao po Odluci o kućnom redu u stambenim zgradama iz 2015. godine i prema rečima predsednika gradskog parlamenta Igora Trifunovića komunalna inspekcija nije izdala ni jedan prekršajni nalog po ovoj odluci već je preventivno delovala.

Krajem prošle godine je gradska skupština donela Odluku o održavanju čistoće i komunalnom redu kojom se određuju uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti održavanja čistoće na površinama javne namene na teritoriji grada Čačka, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti, obim i kvalitet komunalnih usluga, finansiranje, način vršenja nadzora nad obavljanjem delatnosti održavanja čistoće na površinama javne namene i druga pitanja koja su od značaja za obavljanje ove delatnosti.

Trifunović ističe da nema saznanja da su predviđene kazne u Čačku među najvišim u Srbiji, kako su pisali pojedini mediji.

Profesionalni upravnik Dragan Erić takođe tvrdi da ovaj podatak nije tačan i da su propisane kazne u proseku sa većinom ostalih lokalnih samouprava. On takođe ističe da se primena kažnjavanja može očekivati tek onda kada zakon bude usvojen.

"Kako da nateram decu da ćute kad dođu iz obdaništa"

A građani grada na Zapadnoj Moravi imaju različita mišljenja o kažnjavanju i prijavljivanju svojih komšija.

foto: RINA

Za majku troje dece Danijelu primena ovog zakona je nemoguća i kroz šalu kaže da će joj plata verovatno otići na plaćanje kazni.

“Ja sam majka tri sina od 7, 5 i godinu i po dana, sva trojica idu u vrtić, ja radim i kući se vraćamo oko 17 sati. Ko može decu da natera, kada se konačno okupimo u stanu, da ćute u to vreme, oni su onda puni utisaka i željni da to podele sa ostalim članovima porodice”, ističe Danijela i dodaje da ona tek tada kreće sa kućnim poslovima, a mašinu uključuje u večernjim satima jer je tada struja jeftinija.

Penzionerka Bojana takođe smatra da je neophodna tolerancija ali i dobrosusedski odnosi.

"Moja penzija je veoma mala, ja ne mogu sebi da dozvolim taj luksuz da uključujem aparate po skupoj struji, moram noću, a mašina je kao i sve u kući starije proizvodnje, pa se bogami čuje kad uključi centrifugu", izjavila je Bojana.

Njena komšinica Bogdana je pevačica ona se sa posla vraća u ranim jutarnjim satima i htela bi ujutru da odmori, ali kako kaže od raznog bušenja, brujanja usisivača i lupanja vratima spavanja nema.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track