NEZABORAVNO VESELJE

ZBOG ONOGA ŠTO SE SVAKOG VIKENDA DEŠAVA U OVOJ SRPSKOJ KAFANI BUGARI HRLE U SRBIJU! Gazda Saša razvije srpsku i bugarsku zastavu, posluži ROŠTILJ, i veselje može da počne! A ONDA, PRE PONOĆI, STIŽE GLAVNO IZNENAĐENJE!

Srbija -

Etno selo "Srna" na Staroj planini postalo je omiljeno mesto za turiste iz Bugarske koji ovde dolaze svakog vikenda.

Naime, svakog petka, vlasnik "Srne" Saša Prokopović dočekuje oko 150 Bugara željnih dobre srpske pesme i domaće srpske hrane.

Saša, kao pravi domaćin, za svoje goste iz Bugarske organizuje nezaboravno veselje i druženje.

Tu je na prvom mestu roštilj na ćumur zbog koga Bugari specijalno dolaze ovde jer u svojoj zemlji tako nešto ne mogu da probaju.

foto: Printscreen

Zakoni Evropkse unije to zabranjuju. Može roštilj al samo na struju.

Drugo, u kafani Sašini gosti mogu i da zapale, što takođe zbog propisa EU, Bugari to ne smeju sebi da dozvole kada su svojoj domovini.

Jednom rečju - Bugari dolaze na ovo mesto na Staroj planini kako bi se barem na dva dana odmorili od Evropske unije.

Ali to nije sve.

Prava atrakcija je prase. Pečeno, dabome, i to sa sve prskalicama. Ono se pred goste servira nešto pre ponoći.

foto: Printscreen

Prasence se poslužuje isečeno kao torta - na parčiće - pred goste koji samo zadovoljno trljaju ruke. Za njih je ovo ugođaj bez presedana.

A njihov domaćin, gazda Saša, postao je toliko omiljen među Bugarima da je bugarska nacionalna televizija dolazila da uradi snimi priču o tom čuedesnom mestu gde se svakog vikenda veseli pod srpkom i bugarskom zastavom vesele njihovi zemljaci.

Zbog Sašinog markantnog izgleda i karakterističnog mladeža na obrazu u Bugarskoj su ga prozvali srpski Robert de Niro.

Inače, pričaju meštani da je Saša baš za za bugarsku TV ispričao da je za sve zaslužna zapravo njegova baba. Ona mu je na samrti rekla da ne bi trebalo da brine za svoju budućnost, jer će dolaziti Bugari i da će njegov biznis da procveta. E pošto se sveobistinilo kako je ona rekla, kažu oni, Saša svake subote ide da babi zapali sveću

Kurir.rs/Priredio: P.L

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track