OTPAD OD ZAKLANIH SVINJA BACILI U KONTEJNER USRED PARKA U ČAČKU: Parkirali se ispred i izručili kofe smeća! Mislili da ih niko ne vidi, ali je osvanuo snimak svega (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

FUJ

OTPAD OD ZAKLANIH SVINJA BACILI U KONTEJNER USRED PARKA U ČAČKU: Parkirali se ispred i izručili kofe smeća! Mislili da ih niko ne vidi, ali je osvanuo snimak svega (FOTO, VIDEO)

Srbija -

ČAČAK – Slučaj građana koji životinjski otpad bacaju u kontejner zabeležen je u Čačku i to u Spomen parku koji je omiljeno izletište građana tog grada.

Komunalna policija u Čačku postavila je kamere kako bi otkrila građane koji nesavesno odlažu otpad i prljaju grad, objavila je Morava info.

Danas su uhvaćena dvojica muškaraca koji su otpad od klanja svinja bacili u kontejner.

– U prilici smo da svedočimo i jednom pravom prekršaju sa predumišljajem. Dakle ne radi se o neznanju, vandalskom ili bahatom ponašanju, već jednom vrlo svesnom kršenju zakona. Lokacija je Spomen park, nekako zgodna za iživljavanje pojedinaca, u ovom slučaju naš sugrađanin je, apsolutno svestan da krši zakon, u kontejner ubacio otpad životinjskog porekla - rekli su u JKP Komunalac u Čačku.

Dodaje se da su ti građani bili svesni da krše zakon.

- Da je svestan da čini prekršaj govori činjenica da je sadržaj otpada pokušao da sakrije prebacivanjem parčeta katrona iznad, znači upoznat sa položajem kamere videonadzora. Na konstataciju komunalnog policajca da je uhvaćen da delu, branio se kako ovaj nema dokaz, jer navodno sadržaj bačenog otpada se ne vidi na snimku. Na ovakvo flagrantno kršenja zakona, moramo svi reagovati, javno osuditi i žestoko sankcionisati, na kraju sve učiniti da ovakvi postupci budu što ređi. Napominjemo da je odlaganje otpada životinjskog porekla regulisano pozitivnim zakonskim propisima – navode u JKP Komunalac.

(Kurir.rs/Morava info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track