POČINJU 15. DANI VRANJA: Domaćini pripremili bogat program! Najavili da će biti igre, veselja, a i da će biti pravih gurmanluka (FOTO)
Foto: T.S.

tradicionalna manifestacija

POČINJU 15. DANI VRANJA: Domaćini pripremili bogat program! Najavili da će biti igre, veselja, a i da će biti pravih gurmanluka (FOTO)

Srbija -

VRANJE - U okviru manifestacije otvoren je Salon knjiga na šetalištu u centru grada u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje.

1 / 3 Foto: T.S.

Na tri štanda nalaze se najpoznatija dela vodećih izdavača u zemlji, a Salon knjiga biće otvoren do 30. avgusta. Etno-sajam planiran je za četvrtak, a u večernjim satima na centralnoj bini ispred zgrade Načelstva nastupiće učenici vranjskih škola pod nazivom „Vranjska pesma kroz mladu vranjsku dušu“.

Predstaviće se i pobednice takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”. Najavljen je I nastup duvačkog orkestra Stefana Mladenovića. Drugi dan manifestacije u znaku je škole dekupaža. Nastupiće vranjski predškolci, a biće organizovan i javni čas slikanja polaznika Likovne radionice.

Na Trgu Staniše Stošića biće piređeno književno veče Mirjane Bobić Mojsilović. Prezentaciju „Mesto za stvaranje i edukaciju dece“ organizuju „School & School“, ŠAF, Centar za talente i “Craft klub“. Folk zvezde Lepe Brene Vranjancima će se predstaviti u 21 sat na centralnoj bini iste večeri.

U subotu na šetalištu decu će zabavljati klovn i animatori, gde će nastupiti Plesna škola „Feniks“. Na Trgu Staniše Stošića, jedan od centralnih događaja svakako će biti „Samsijada“, prezentacija vranjske kuhinje, sa akcentom na samsu, kao prepoznatljiv specijalitet ovog kraja.

1 / 3 Foto: T.S.

Na centralnoj bini nastupiće Vranjanka, finalistkinja muzičkog serijala „Nikad nije kasno“, Biljanu Anđelković i Bioritam bend, kao i za gošće iz Beograda Merima Njegomir i Gordana Lazarević. Vranjanci će biti u prilici da prisustvuju reviji automobila oldtajmera, na glavnom šetalištu, kao I da pogledaju pozorišnu predstavu za decu na otvorenom „Tri praseta“ u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“.

Poslednjeg dana manifestacije na trgu su predviđeni revija narodnih nošnji i nastup KUD „Vrelac“, a u Muzej-kući Bore Stankovića, čiji će ulaz biti besplatan tokom trajanja manifestacije, biće izvedena Borina „Koštana“. Na centralnoj bini zakazano je rok veče na kojem će nastupiti grupa „Jolly Jumper“, i finalistkinja trakmičenja „Nikad nije kasno“ Danijela Stanković Kostić uz bend „Flying“.

Ovo su jubilarni 15. „Dani Vranja“ koje organizuje Turistička organizacija Vranja, a pokrovitelj je Grad Vranje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track