HRABAR PODVIG MEDICINSKE SESTRE IZ LOZNICE: Danka je videla muškarca kako nepomično leži ispod mosta, a onda bez razmišljanja pritekla u pomoć
Foto: Privatna Arhiva

odlučna

HRABAR PODVIG MEDICINSKE SESTRE IZ LOZNICE: Danka je videla muškarca kako nepomično leži ispod mosta, a onda bez razmišljanja pritekla u pomoć

Srbija -

LOZNICA – Zahvaljujući brzoj reakciji Danke Stošić, medicinskoj sestri iz Loznice, njen sugrađanin D.M (65) u sredu je blagovremeno prebačen u bolnicu gde je dobio odgovarajuću lekarsku pomoć. Sve je moglo biti drugačije da ova dvadesetšestogodišnja devojka nije reagovala kao pravi medicinski radnik i bez sekunde premišljanja priskočila u pomoć kada je to bilo najpotrebnije.

Ona je oko 15 sati, kada je bilo veoma vruće, pošla u obližnju prodavnicu preko mosta kod lozničke zelene pijace. Slučajno je pogledala prema rečici Štiri i na travi ispod mosta ugledala nepomočno telo starijeg muškarca.

- Prema položaju tela videla sam da nešto nije u redu i odmah sam se spustila do njega. Bio je u besvesnom stanju, ležao je na suncu, imao je puls, ali je veoma otežano disao i nije uopšte reagovao na moje dozivanje. Namestila sam ga u odgovarajući položaj i pozvala Službu hitne pomoći čija ekipa je brzo stigla. Oni su preuzeli brigu o pacijentu, ali sam ostala da pomognem šta treba i sa njima sam bila u vozilu prilikom transporta do Urgentnog centra u našoj zdravstvenoj ustanovi – priča Danka koja radi na Neurologiji Opšte bolnice u Loznici.

Mada ranije nije bila u ovakvoj situaciji ostala je prisebna i učinila je sve što treba da čovek živ stigne do bolnice. Tamo je dobio odgovarajuću pomoć i prema nezvaničnim informacijama on se u četvrtak uveče nalazio na Internom odeljenju.

Danka kaže da je reagovala onako kako misli da treba i kako bi učinio svaki medicinski radnik .

- Čestitali su mi lekari iz Hitne i Urgentnog centra kako sam postupila, a posebno mi je drago što mi se zahvalio i brat čoveka kome smo ukazali pomoć. On je rekao da mi je neizmerno zahvalan i da sam sigurno spasila život njegovom bratu – kaže ona za Kurir.

Kao je D.M dospeo u koritu Štire za sada se ne zna, ali je on, prema nezvaničnim informacija pošao do Službe medicine rada na Gradilištu, poprilično udaljenom od mesta gde je pao, kada mu je pozlilo.

Imao je sreće da u momentu kada mu je život bio u opasnosti naiđe Danka koja je pokazala prisebnost i humanost reagujući kao pravi profesionalac. Kaže da bi opet učinila isto i nada se da će priča sa njenim sugrađaninom imati srećan ishod.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track