MINISTARSTVO ZDRAVLJA DONELO ODLUKU: Kruševačka bolnica pod nadzorom specijalista!
Foto: Nebojša Mandić

REAKCIJA

MINISTARSTVO ZDRAVLJA DONELO ODLUKU: Kruševačka bolnica pod nadzorom specijalista!

Srbija -

Nakon smrti Tamare Milić (23), koja je preminula u sedmom mesecu trudnoće od sepse, i najnovijeg slučaja trudnice iz okoline Kruševca koja je izgubila blizance, Ministarstvo zdravlja stavilo je pod nadzor bolnicu u Kruševcu!

Rad kruševačke bolnice, pogotovo odeljenja ginekologije i akušerstva je odlukom Ministarstva zdravlja stavljen pod nadzor lekara iz većih centara.

- Ministarstvo zdravlja uputilo je lekare specijaliste iz većih centara kako bi proverili sve aspekte rada Opšte bolnice, naročito na odeljenjima ginekologije i akušerstva - navedeno je u odgovoru kruševačke bolnice medijima.

Ovoj odluci resornog ministarstva prethodili su inspekcijski nadzor i unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada lekara koji su učestvovali u lečenju trudnice Tamare Milić, koja je iz kruševačke bolnice nakon četiri dana upućena u KC Niš, gde je primljena sa već razvijenom sepsom, a gde je nakon desetodnevne borbe niških lekara preminula 1. avgusta.

Nakon ovoga, još jedan slučaj uzdrmao je javnost, kada se pojavila informacija da je trudnica iz okoline Kruševca izgubila blizance. Kako su iz bolnice naveli u odgovoru medijima, pacijentkinja je primljena u 32. nedelji gestacije sa blizanačkom trudnoćom. Bolnica navodi da je ultrazvučnim pregledom utvrđeno da su oba ploda bez srčane radnje, kao i da je na adekvatan način sproveden prevremeni porođaj i da se pacijentkinja oseća dobro. Navodi se i da je u vezi sa ovim slučajem u toku unutrašnja provera kvaliteta stručnog rada.

(Kurir.rs / M. B. / Foto:Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track