DRAMA NA NIŠKOM AERODROMU: Detetu pozlilo pred poletanje aviona sa Konstantina Velikog, LET KASNIO
Foto: Beta/Saša Đorđević

haos

DRAMA NA NIŠKOM AERODROMU: Detetu pozlilo pred poletanje aviona sa Konstantina Velikog, LET KASNIO

Srbija -

Avion kompanije “Viz er“ poleteo je juče iz Niša za Bazel sa 28 minuta zakašnjenja jer je jednom detetu, švajcarskom državljaninu, u avionu pozlilo u toku ukrcavanja putnika u vazduhoplov.

Maloletnog putnika pregledali su lekari niške Hitne pomoći u sanitetu koji je izašao na pistu do samog aviona I konstatovali da nije sposoban za let. Nakon iskrcavanja deteta, avion poleteo ka planiranoj destinaciji u 19.49 časova, sa skoro pola časa zakašnjenja.

- U toku procesa ukrcavanja u vazduhoplov, koji se nalazio na platformi, jednom od putnika je pozlilo i počeo je da povraća u kabini vazduhoplova odmah nakon ulaska. Na zahtev kapetana da putnika pregleda lekar, pozvana je služba hitne pomoći. Nakon dolaska, u skladu sa bezbedonosnim procedurama, vozilo hitne pomoći je prišlo do stepenica koje su bile pozicionirane na prednjim putničkim vratima vazduhoplova. Medicinska ekipa je ušla u vazduhoplov kako bi obavila pregled putnika. Nakon pregleda, zaključak lekara hitne pomoći je bio da putnik nije sposoban da nastavi putovanje. Na osnovu toga, kapetan vazduhoplova je odlučio da se putnik iskrca iz vazduhoplova. Putniku nije ukazivana pomoć u vazduhoplovu. Nakon iskrcavanja putnika, ekipa hitne pomoći je sa putnikom neko vreme bila u sanitetskom vozilu, objašnjavaju u preduzeću “Aerodromi Srbije”.

Nakon odrađene procedure pasoške kontrole, putnik je otpušten od strane medicinske ekipe iz vozila i upućen na dalje lečenje.

- Putnik je maloletan i nosilac je pasoša Švajcarske Konfederacije. Putnika je u javnoj zoni dočekao, prema našim saznanjima, otac. Zbog ovih dešavanja let za Bazel je kasnio 28 minuta. Ovakva procedura intervencije je standarna i sprovodi se u skladu sa procedurama avio kompanija, a sve u cilju potpune bezbednosti svih putnika na letu. Na sreću, ovakvi slučajevi nisu tako česti na aerdoromu Konstantin Veliki, ali se na žalost dešavaju, zaključuju u “Aerodromima Srbije”.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track