UZBUNA U TRSTENIKU, 39 MALIŠANA IZ VRTIĆA NOĆAS ZATRAŽILO POMOĆ LEKARA: 6 dece u bolnici, povraćaju i boli ih stomak!
Foto: Kurir/J.S.

obavešteni MUP i inspekcija

UZBUNA U TRSTENIKU, 39 MALIŠANA IZ VRTIĆA NOĆAS ZATRAŽILO POMOĆ LEKARA: 6 dece u bolnici, povraćaju i boli ih stomak!

Srbija -

Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije je reč o nekoj vrsti patogene klice, a ne o salmoneli, kako je u prvi mah objavljeno u medijima, a rezultati nadzora očekuju se kroz dva dana

TRSTENIK - Oko četrdesetoro dece u pratnji roditelja i nekoliko članova osoblja vrtića "Biseri" iz Trstenika noćas je potražilo pomoć lekara u lokalnom domu zdravlja žaleći se na visoku temperaturu.

Šestoro mališana je zadržano u bolnici na lečenju. Lekari iz Doma zdravlja u Trsteniku odmah su obavestili policiju, tužilaštvo i nadležne inspekcijske službe.

Kako Kurir saznaje, 39 dece i nekoliko zaposlenih iz Predškolske ustanove “Biseri” u Trsteniku javilo se u noći između utorka i srede hitnoj službi Doma zdravlja u ovoj opštini sa simptomima povraćanja i bolova u stomaku.

- Najviše dece je uzrasta od 4 do 5 godina, simptomi su dijareja i povraćanje i to je u ovom trenutku sve što znamo, kaže dr Radovan Popović, direktor Doma zdravlja u Trsteniku.

Prema nezvaničnim informacijama, najverovatnije je reč o nekoj vrsti patogene klice, a ne o salmoneli, kako je u prvi mah objavljeno u medijima, a rezultati nadzora očekuju se kroz dva dana.

foto: Kurir/J.S.

Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac su na terenu i radi se epidemiološki i sanitarni nadzor kako bi se utvrdio uzrok tegoba.

- Po prijemu dece zbog stomačnih tegoba povraćanja i bolova u stomaku urađene su neophodne dijagnostičke analize, započeta je adekvatna terapija. Šestoro dece je hospitalizovano, i ona su stabilnog opšteg stanja, očekuje se brz oporavak, reči su dr Savka Markovića, pomoćnika direktora Opšte bolnice u Kruševcu.

U Predškolskoj ustanovi ističu da dok ne stignu rezultati ne mogu da budu sigurni o čemu je reč.

- Preduzeli smo sve potrebne mere, obavestili Epidemiološku službu Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, ali zvanično nemamo još uvek nikakve rezultate. Naša hrana je pod stalnom kontrolom, a lekarima su se javljali i vaspitači koji nisu ni radili tog dana, kaže Marina Petrović, direktorka Predškolske ustanove “Biseri” u Trsteniku.

(Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track