Najnovije vesti

SEĆATE SE MALE NAĐE IZ NIŠA KOJA JE JELA SAMO HLEB I MAST: Konačno ima kupatilo! Pustim vruću vodu, okupam se, imam sve!
Foto: Rts Printscreen

nema ko u srbiji nije plakao kad je prvi put čuo za ovu devojčicu

SEĆATE SE MALE NAĐE IZ NIŠA KOJA JE JELA SAMO HLEB I MAST: Konačno ima kupatilo! Pustim vruću vodu, okupam se, imam sve!

Srbija

NIŠ - Šestogodišnja Nađa M. iz Niša, koja je živela sa bakom i dekom u kući bez osnovnih uslova, van grada, i pešačila pet kilomtara do škole, preselila se u novi stan kupljen na njeno ime sredstvima iz donacija.

Umesto u nedovršenoj kući bez kupatila, punoj vlage, među njivama i voćnjacima, Nađa sada živi u novom stanu blizu škole i privikava se na bolje uslove.

"Uđem u kupatilo, pustim vruću vodu, okupam se, operem zube. Imam svoj radni sto. Ne nedostaje mi ništa. Imam sve", kaže Nađa.

Sudbina male Nađe, češće bolesne nego zdrave, o kojoj brinu baka i deka, podigla je na noge ne samo Niš, već čitavu Srbiju. Tako je za kratko vreme sakupljeno više od 40.000 evra - dovoljno za novi stan na ime devojčice.

foto: Rts Printscreen

"Da se zahvalim celoj Srbiji, srpskom narodu, mojim penzionerima, deci od 17 godina koja su dolazila kod nas u kuću i donosila novac i poklone. Sad imam sve. Apsolutno sve. A i ona je mnogo srećnija", kaže baka Slavica.

1 / 4 Foto: Rts Printscreen

Uz pomoć pojedinaca i firmi, stan je i opremljen. Otac, koji se ranije odrekao starateljstva, ponovo je prisutan u Nađinom životu, a u zbrinjavanju ove porodice učestvuju i institucije.

"Opredelili smo sredstva za adaptiranje kućice u kojoj je mala Nađa živela, i ono što je najbolje za Nađu je da Centar za socijalni rad prati porodicu i da ona živi sada u jednoj porodičnoj atmosferi", kaže Tijana Đorđević Ilić iz Gradske većnice.

foto: Rts Printscreen

Ova porodica nikada i ni od koga nije tražila pomoć, pa se o uslovima u kojima žive saznalo kada je Nađa krenula u predškolsko, a vaspitačica i škola pokrenule akciju pomoći.

(Kurir.rs/RTS/Jelena Marinović)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...