Najnovije vesti

DRAGAN JE LEP, MLAD I PRAVI DOMAĆIN: Odmalena sam stoku voleo! Ovo ne može da radi ko ne voli životinje (VIDEO)
Foto: TV Požega printscreen

Ima imanje NADOMAK POŽEGE a uskoro i fakultetsku diplomu

DRAGAN JE LEP, MLAD I PRAVI DOMAĆIN: Odmalena sam stoku voleo! Ovo ne može da radi ko ne voli životinje (VIDEO)

Srbija

Iz štale mu s tranzistora pevaju narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka

POŽEGA - Dragan Simović (25) iz Srednje Dobrinje kod Požege uliva nadu da stara dobra sorta vrednog srpskog domaćina ipak nije izumrla. 

Ponosan je na svoje pretke i imanje koje su mu ostavili, a koje on unapređuje svakog dana uspešno se baveći stočarstvom jer, kako reče, "od malena sam stoku voleo".

foto: TV Požega printscreen

- U današnjem vremenu najveći je problem biti domaćin i čovek seljak - kaže mladi Dragan kom je nimalo lagodan život na selu pre vremena darovao mudrost mnogo "matorijeg" čoveka. Tome je verovatno doprinela i činjenica da je ovako mlad jedina muška glava u svojoj porodici. Dragan brine o baki, mami i sestri.  

foto: TV Požega printscreen

Ima 20 grla, pune ruke posla, ali to ga nije sprečilo da brine o imanju, porodici pa i da studira, te će uskoro steći i diplomu.  

Mehanizaciju skoro ima svu za govedarstvo, a i svake godine se nešto, kaže, prinovi.

foto: TV Požega printscreen

Iz štale mu s tranzistora trešte narodnjaci jer, kaže, krave kad slušaju muziku daju više mleka.

- Stoku sam voleo od malena, ovo ne može da radi ko ne voli životinje - dodaje Dragan da treba ostajati, da se treba boriti kao i da je odmalena voleo selo i rad na selu.

Dragan je neoženjen, a kaže u današnje ludo vreme teško je i naći pravu osobu koja je vredna i koja može da ga prati u ovom poslu, da mu daje podršku, da bude dobra majka...

Kad je reč o životu na selu kaže da devojke uglavnom neće na selo jer treba mnogo odricanja, a mladima poručuje da poštuju starije i da se manu lakomislenog života nego da pljunu u šake i da se late posla.

(Kurir.rs/TV Požega)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...