Najnovije vesti

ZBOG JEDNOG PACIJENTA KORONA U SOMBORSKOJ BOLNICI: Zatvoreno interno odeljenje, oko 100 doktora i sestara u izolaciji
Ilustracija, Foto: Promo

STRAŠNO

ZBOG JEDNOG PACIJENTA KORONA U SOMBORSKOJ BOLNICI: Zatvoreno interno odeljenje, oko 100 doktora i sestara u izolaciji

Srbija
18:52h

Ono čega smo se plašili se, upravo, dogodilo. Zbog jednog neodgovornog pacijenta, zaraženog korona virusom, najmanje 100 zdravstvenih radnika, koji su sa njim bili u kontaktu, je poslato u kućni karantin, a kompletno interno odeljenje je ispražnjeno i zatvoreno!

-Na Interno odeljenje primljen je muškarac, starosti oko 40 godina, sa simptomima trovanja. Stanje mu se rapidno pogoršavalo, ali je on, iako svestan i komunikativan, sakrivao činjenicu da je bio u kontaktu sa osobom, koja je stigla iz Italije i koja je zaražena korona virusom. Nakon sumnje da je i on zaražen, testiran je i nalaz je bio pozitivan, saznajemo od izvora iz somborske bolnice.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Sombor

Svi lekari, medicinske sestre i pomoćno osoblje, koji su bili u kontaktu sa ovim pacijentom su odmah upućeni u kućni karantin, a kompletno Interno odeljenje je zatvoreno.

-Teži pacijenti su preseljeni na druga odeljenja bolnice, a lakši su upućeni u kućnu izolaciju. Interno odeljenje je zatvoreno do daljnjeg. Novi pacijenti, sa uputima za Interno, za koje se utvrdi da im je neophodno bolničko lečenje, biće zbrinuti na drugim odeljenjima, objašnjava naš izvor i dodaje da je „van stroja“ trenutno oko sto medicinskih radnika i pomoćnog osoblja, od kojih je oko 20-ak lekara.

Evo i na ovom primeru se potvrđuje ono, na šta nam zdravstveni radnici svakodnevno ukazuju - koliko je nemarnost ili neodgovornost samo jedne osobe opasna za ceo zdravstveni sistem. Zbog ovog jednog pacijenta zatvoreno je celo jedno bolničko odeljenje i ugroženo zdravlje (i životi) mnogih ljudi - lekara, sestara, ostalih pacijenata...

Dozovimo se pameti!!!

(Kurir.rs/J.Miljuš)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja