SPC: Potvrđen koronavirus kod episkopa valjevskog Milutina i još dva sveštenika, neistina da su oni raširili virus
Ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

saopštenje

SPC: Potvrđen koronavirus kod episkopa valjevskog Milutina i još dva sveštenika, neistina da su oni raširili virus

Srbija -

BEOGRAD - Srpska pravoslavna crkva (SPC) potvrdila je danas da je kod episkopa valjevskog Milutina potvrđeno prisustvo korona virusa, kao i još kod dvojice njegovih saradnika – sveštenoslužitelja, i da se oni nalaze i kliničkom centru „Dragiša Mišović” u Beogradu.

U saopštenju SPC objašnjava se da je episkop korona virus zadobio tako što je „kao vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu“.

Eparhija valjevska saopštila je, istovremeno, da sa žaljenjem konstatuje da su se pojavile neistinite i zlonamerne tvrdnje o uzroku pojave korona virusa u gradu Valjevu, „koje na najsramniji način povezuju episkopa sa tom činjenicom.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Aleksandar Jovanović Cile

„Najpre je sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija da je jedan od uzroka pojave virusa korona skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj. Ovu neistinitu vest odmah su mnogi, brže-bolje, bez provere raširili po celom medijskom prostoru Srbije“, tvrdi SPC.

Eparhija valjevska, povodom toga, saopštila je da nikakva delegacija ni sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti eparhiji.

Episkop Milutin, kao i svi sveštenici, u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno krizno područje na svetu koje je zaraženo korona virusom. Od proglašenja vanrednog stanja, episkop ni za jedan metar nije napustio sedište Eparhije i od početka je poštovao pravila samoizolacije, naglašava SPC.

(Kurir.rs/FoNet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track