tragedija

VELIKI POŽAR U NOVOM SADU: Dvoje mrtvih, vatra buknula u fabrici u industrijskoj zoni Sever, stihiju gasi 25 vatrogasaca

Srbija -

NOVI SAD - U požaru, koji je izbio jutros oko devet časova u fabrici Koteks viscofan u Novom Sadu, u industrijskoj zoni Sever, dvoje ljudi je stradalo, a više radnika se nagutalo dima.

Pripadnici MUP, Sektora za vanredne situacije, lokalizovali su požar koji je izbio jutros u fabrici „Кoteks viscofan“ u Novom Sadu. Tom prilikom dve osobe su smrtno nastradale, potvrdio je MUP.

foto: Kurir Televizija

Nažalost, ekipe Hitne pomoći mogle su da konstatuju da su dve osobe smrtno nastradale u požaru. Reč je o muškarcima rođenim 1958. i 1972. godine", rekao je portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj. Prema njegovim rečima, na lice mesta izašle su dve ekipe, od kojih je jedna zbrinula povređenog 40. godišnjeg muškarca, a potom ga prevezla u bolnicu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

U dogašivanju požara učestvuje 25 vatrogasaca-spasilaca sa 11 vatrogasnih vozila, ekipe dobrovoljnih vatrogasnih društava, dok su od strane JКP „Gradska čistoća“ na lice mesta upućene tri cisterne sa vodom.

foto: Kurir Televizija

U jutrošnjoj intervenciji učestvovalo je 20 vatrogasaca-spasilaca sa osam vatrogasnih vozila, a na lice mesta JKP Gradska čistoća uputila je i dve cisterne sa vodom. .

1 / 5 Foto: Kurir Televizija

Naime, jutros pre 9 sati u pogonu fabrike Koteks Viscofan u industrijskoj zoni Sever u Novom Sadu izbio je požar. Veliki broj vatrogasnih ekipa se nalazi na terenu, policija je obezbedila lokaciju.

Najveći broj radnika nalazi se ispred fabričkog kruga.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track