OVAKO SU NOĆAS RUŠILI SRBIJU: Pogledajte snimke divljanja, rušenja, razbijanja, paljenja u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

nasilni protesti

OVAKO SU NOĆAS RUŠILI SRBIJU: Pogledajte snimke divljanja, rušenja, razbijanja, paljenja u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu

Srbija -

NOVI SAD/KRAGUJEVAC/NIŠ - U više gradova u Srbiji sinoć su održani protesti koji su se u međuvremenu, kao i u Beogradu, pretvorili u divljanje, paljenje, lomljenje, uništavanje, huliganstvo, divljaštvo, razbijanje i bacanje kamenica i flaša na policiju.

Novi Sad

U Novom Sadu razbijena je i demolirana Gradska kuća, ponos i lepotica srpske Atine. Grad koji je uvek važio za oličenje tolerancije, kulture, vaspitanja vaspitanja i međusobnog uvažavanja sinoć je pretvoren u ratište s kog su na letele flaše i kamenice.

1 / 16 Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

33 privedena u Kragujevcu

Ništa drugačije nije bilo ni u Kragujevcu. U toku noći i jutros privedeno je više od 33 učesnika demonstracija ispred Skupštine grada Kragujevca, saznajemo nezvanično iz izvora bliskim MUP. Svima je određeno policjsko zadržavanje do 48 sati nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u OJT.

1 / 3 Foto: D.A/Printscreen

Da podsetimo, posle mirnih demonstracija ispred Skupštine grada Kragujevca grupa huligana demolirala je zgradu Skupštine grada Kragujevca. U prostorije Policjske Uprave Kragujevac ubačena je baklja posle koje je izbio požar. Niko od policajaca nije povređen u ovom incindentu.

Ovako je izgledalo demoliranje Kragujevca a ovako napad na zgradu MUP

Niš

U Nišu su se demostranti okupili sinoć oko 19 sati pa su huligani među njima posle skandiranja niške novinare i policiju zasuli jajima, šutirali ih, udarali i opremu... Iako nije bilo divljanja i uništavanja u meri kao u Beogradu i Novom Sadu, kamenicama su razbijana policijska vozila kao da to nije imovina kupljena novcem niških građana.

1 / 3 Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track