DEJAN IZ TOPOLE PRAVI JE SRPSKI KORONA ŠAMPION: Triput zaredom pozitivan, a nije mu ništa?! Sutra ide na 4. test
Foto: Privatna arhiva

neslavni rekorder

DEJAN IZ TOPOLE PRAVI JE SRPSKI KORONA ŠAMPION: Triput zaredom pozitivan, a nije mu ništa?! Sutra ide na 4. test

Srbija -

TOPOLA - Ako se sutra, u sredu - kada je zakazano novo testiranje pokaže pozitivan na korona testu, Dejan Marković iz Topole biće neslavni rekorder sa najdužim stažom obolelog od korona virusa u ovoj opštini.

Međutim, čudno je što on gotovo mesec dana nema apsolutno nikakve simptome koji bi ukazivali na prisustvo covida19.

- Osećam se dobro, nemam temperaturu, nikakvih posledica, niti simptoma. Ali testovi pokazuju već u tri navrata da sam pozitivan - počinje svoju priču Marković i vraća se na njen početak 29. juna.

foto: Privatna arhiva

Tog dana dobio je temperaturu, koja se u narednom periodu kretala u rasponu između 37,2 i 38,6 C. Međutim, do vremena kada se testirao devet dana kasnije, temperatura je prošla, a simptoma na koje su mu rekli da obrati pažnju, peckanje u očima, gubitak čula mirisa i sluha, jeza niz kičmu i ostalih jednostavno - nije bilo!

- Osećam se normalno. Poptuno zdravo, ali moram da poštujem izolaciju - kaže 44-godišnji Marković u čudu.

I njegov otac Predrag je obeleo do smrtonosnog virusa. Ali posle dve nedelje korona je otišla. Za razliku od sina, on je mnogo teže podneo period lečenja. Posebno što je već imao moždani udar, a preživeo je i rak.

- Ako bi bilo prema testovima sada je otac u opasnosti da se zarazi od mene. U Topoli sam jedini slučaj koji kontinuirano je već tri puta pozitivan na test. Postoji i čovek koji je takođe bio toliko puta pozitivan, ali se njemu virus povratio - kaže Marković koji željno iščekuje sutrašnji dan - i četvrto po redu testiranje na korona virus.

(Kurir.rs/D.A./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track