Najnovije vesti

NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Novosađanka pala s panoramske ljuljaške pravo na kamenjar, spasli je vatrogasci Vladimir i Milan
Foto: Nebojša Mandić

pala sa panoramske ljuljaške

NESREĆA NA DIVČIBARAMA: Novosađanka pala s panoramske ljuljaške pravo na kamenjar, spasli je vatrogasci Vladimir i Milan

Srbija

VALJEVO - Prosvetna radnica iz Novog Sada T.P.S. (60) je teško povrđena kada je pala sa panoramske ljuljaške na Divčibarima, u blizini skijališta “Crni vrh”.

Reč je o drvenoj improvizovanoj ljuljaški na vrhu ski- taze, iz koje je ispala Novosađanka. 

Incident se dogodio juče u poslepodnevnim časovima kada se T.P.S. (60), koja je planinarila u društvu prijateljice na Divčibarama i popela se na panoramsku ljuljašku, improvizovani drveni objekat postavljen na vrhu ski-staze. U jednom trenutku, međutim, ona je ispala iz ljuljaške i sa visine od preko dva metra pala na kamenjar, zadobivši ozbiljne povrede glave, ruku i leđa.

- Primili smo dojavu da se na vrhu ski-staze nalazi teško povređena žena koja ne može da se kreće i odmah se uputili na lice mesta. Problem je bio u tome što do vrha ski-staze, gde se nalazi panoramska ljuljaška, nema puta, tako da smo “ladom nivom”, praktično probijajući se kroz blato i kaldrmu, morali da vozimo preko stare ski-staze i obodom planine stigli do vrha žičare, ispod koje se, sa polomljenim rukama i povredama na glavi i leđima, nalazila Novosađanka sa svojom prijateljicom – priča Vladimir Mitrović.

Kako objašnjava, povređena T.P.S. najverovatnije nije zauzela najbezbedniji položaj u panoramskoj ljuljaški, nakon čega se ona zaljuljala i izbacila je na kamenito tlo ispod žičare. Uz pomoć kolege Tripkovića, kako dodaje, uspeli su da je imobilišu i smeste u vozilo.

- U međuvremenu smo već obavestili i ekipu hitnu pomoći da se zaputi što je moguće bliže mestu nesreće. Povređenu ženu i njenu prijateljicu smo, ponovo uz teške muke vožnje stazom bez puta, spustili do Divčibarske česme, polivali vodom i održavali je u svesnom stanju, a onda ju je preuzela ekipa hitne pomoći. Cela intervencija, pre svega zbog nemogućnosti da se do mesta nesreće brže dođe, trajala je oko sat vremena – kažu valjevski vatrogasci-spasioci.

Nakon transporta do Urgentnog centra Opšte bolnice u Valjevu, T.P.S. je ukazana prva pomoć, a povrede ruku su sanirane stavljanjem gipsa. Zbog dalje opservacije i lečenja, povređena profesorka je potom upućena za Novi Sad.

Inače, panoramska ljuljaška na vrhu ski-staze “Crni vrh” postavljena je pre nekoliko godina, tokom jednog od pređašnjih Mountin music festivala (MMF) na Divčibarama, ali su je u međuvremenu najverovatnije vandali oštetili i oslabili, tako da praktično nije za korišćenje.

(Kurir.rs/S.S.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...