U MORAVIČKI OKRUG DANAS STIŽE 7.300 VAKCINA PROTIV GRIPA: Prioritet će rizične grupe i imati zdravstveni radnici
Foto: AP/Ted S. Warren

biće isporučene domovima zdravlja

U MORAVIČKI OKRUG DANAS STIŽE 7.300 VAKCINA PROTIV GRIPA: Prioritet će rizične grupe i imati zdravstveni radnici

Srbija -

Zavod za javno zdravlje Čačak isporučiće danas domovima zdravlja na teritoriji Moravičkog okruga oko 7.300 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

Domu zdravlja u Čačku biće isporučeno 3.500 vakcina, u Ivanjici 1.500, koliko i Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu, dok će domovima zdravlja u Lučanima i Guči biti isporučeno po 800 vakcina, prenosi Glas zapadne Srbije.

V. d. direktor čačanskog Zavoda dr Aksentije Tošić kazao je da će tokom današnjeg dana vakcine biti isporučene domovima zdravlja, koji će ih dalje distribuirati seoskim ambulantama.

Dr Tošić je naveo da je u pitanju četvorovalentna split vakcina koja sadrži četiri soja virusa gripa i apelovao je na sve rizične grupe, pre svega hronične bolesnike i starije od 65 godina, da se vakcinišu.

Prema njegovim rečima, pored rizičnih grupa, prioritet će imati zdravstveni radnici. Dr Tošić kaže i da se imunizacija preporučuje deci i trudnicama, a vakcinu može da primi svako dete starije od šest meseci, čemu mora prethoditi obavezan pregled pedijatra, dok trudnice mogu primiti vakcinu tek nakon pregleda i preporuke ginekologa.

(Kurir.rs/Tanjug/ FOTO: AP/Ted S. Warren/Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track