Najnovije vesti

POKUŠANA OTMICA SRPSKOG DEČAKA KOD OBILIĆA: Nepoznate osobe pokušale na silu da ga uvuku u crveni auto, evo kako im se otrgnuo
Foto: Youtube Printscreen

KAD SE IZ škole vraćao kući U SELO PLEMETINA

POKUŠANA OTMICA SRPSKOG DEČAKA KOD OBILIĆA: Nepoznate osobe pokušale na silu da ga uvuku u crveni auto, evo kako im se otrgnuo

Srbija

PLEMETINA  -  Nepoznate osobe fizički su danas napale dečaka Martina V. u selu Plemetini kod Obilića, koji se iz škole vraćao kući. Njegov otac Predrag sumnja da se radi o pokušaju otmice.

Predrag Vuksanović je RTS preneo da se napad dogodio na putu od Plemetine prema susednom selu Prilužju, kada se njegov sin, učenik trećeg razreda, vraćao iz škole kući. 

"Mog sina je kući dopratio komšija u čije je dvorište uspeo da pobegne, kada se otrgao iz ruku osobe koja je pokušala da ga uvuče u automobil. Iz 'audija' crvene boje, nepoznata osoba je otvorila vrata i rukom dohvatila Martina. Na sreću, uspeo je da pobegne i zaštitu potraži u prvom dvorištu", ispiričao je Predrag Vuksanović.

Kaže da ne zna ko su osobe iz automobila, ali da su ih ljudi iz sela primetili kako odlaze u susedno selo Hamidiju, u kojem nema Srba.

Vuksanović je slučaj prijavio policiji, čiji su pripadnici bili u Plemetini i nakon što ih je upoznao sa incidentom, otišli.

Ne zna da li će pokrenuti istragu i organizovati potragu, navodeći primer od pre šest meseci kada je na istom putu napadnut i njegov stariji sin, i da o tom incidentu nema nikakvu povratnu informaciju.

U Plemetini živi stotinak srpskih domaćinstava. Sa Srbima koji su ostali da žive u Prilužju, Babinom Mostu, Gracu, čine kompaktnu srpsku sredinu na području između Kosovske Mitrovice i Prištine, a u zaleđini su okruženi albanskim stanovništvom.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...