NAJNOVIJI KORONA PRESEK: 227 novozaraženih, preminulo dvoje, više od polovine pozitivnih u Beogradu, a odmah iza je OVAJ GRAD
Foto: Printscreen, Shutterstock

Ovo su aktuelne cifre po gradovima

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: 227 novozaraženih, preminulo dvoje, više od polovine pozitivnih u Beogradu, a odmah iza je OVAJ GRAD

Srbija -

SRBIJA - U poslednjih 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 5.456 osoba, njih 227 bilo je pozitivno dok su nažalost umrla dva pacijenta.

foto: Printscreen

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 22 pacijenta.

STANJE PO GRADOVIMA

Beograd 116 (51%) Valjevo 20 Niš 11 Loznica 6 Kraljevo i Novi Sad 4 Ostali 3 i manje.

U očekivanju današnjeg zvaničnog preseka Kriznog štaba u 15 časova, u gradovima Srbije beleže se sledeći podaci...

U ustanovama i domovima zaraženo 5 korisnika i 9 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, prisustvo korona virusa potvrđeno je kod pet korisnika i devet zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Sedam novozaraženih u Mačvanskom okrugu

Sedam pozitivnih uzoraka na kovid-19 potvrđeno je tokom jučerašnjeg dana u Mačvanskom okrugu, tri u Malom Zvorniku i po dva u Šapcu i Loznici, saopšteno je iz šabačkog Zavoda za javno zdravlje.

Od početka meseca korona se pojavljuje u ova tri od osam mesta okruga, a Loznica u prvih 16 dana oktobra prednjači sa 18 novopozitivnih, od čega je u ovom sedmici otkriveno njih jedanaest, a sledi Šabac sa osam i Mali Zvornik sa četiri. Malozvornička opština je od 28. avgusta pa sve do do 9. oktobra odolevala koroni kada je ponovo zabeležen jedan, a sada tri nova slučaja. Inače, u septembru je u okrugu bilo ukupno 49 novopozitivnih, a za pola oktobra ih je trideset. Trenutno je u okrugu 28 obolelih, pet više nego dan ranije. T.Ilić

Porast broja obolelih u Rasinskom okrugu

Najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca uneo je pravu uzbunu u zdravstveno9m sistemu Rasinskog okruga. Evidentirano je 19 novih slučajeva zaraze korona virusom I to: 3 u Kruševcu, 8 u Aleksandrovcu, 6 u Trsteniku, I u Ćićevcu I Varvarinu po 1 od ukupno 79 analiziranih uzoraka.

Na Infektivnom odeljenju kruševačke Opšte bolnice smešteno je i8 bolesnika od ove planetarne pošasti, a oporavilo se još šestoro bolesnika. U zdravstvenoim nadzoru nalazi se 4.542 lica, do sada je ukupno zaraženo 1.577 osoba, 13.025 je poslatih uzoraka, 1.443 je izlečeno, a umrlo je 38 muškaraca i 15 žena.

Nagli porast broja zaraženih od virusa Kovid 19 izazvao je hitne mere lokalne samouprave. Noćas je hitno zasedao Štab za vanredne situacije (na telefonskoj sednici) i naložio javnim i privatnim preduzećima, ustanovama i drugim pravnim licima striktnu primenu mera Kriznog štaba, a Sanitarnoj inspekciji i Komunalnoj policiji praćenje primene istih. Ž. M.

U Novom Pazaru šestoro hospitalizovanih

Prema podacima koji su Štabu za vanredne situacije dostavili Regionalni kovid centar Novi Pazar, Dom zdravlja i ŽJNP, hospitalizovano je šest pacijenata (kovid - crvena zona), a broj novih prijema je tri. Nije bilo otpusta, niti pacijenata na respiratorima. Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar je 42.

Vranje: Još četiri pozitivna

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Vranju, od 42 uzorka, koji su u petak poslati na analizu, četiri osobe su pozitivne na koronavirus, dve iz Vranja i dve osobe iz Bujanovca. U kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 27 pacijenata, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus. Sa bronhopneumonijom je 19 pacijenata, na kiseoniku deset. Među hospitalizovanima nema dece, a trenutan broj slobodnih postelja je 153.

Iz bolnice su otpuštena 4 pacijenta, s tim što je jedan transportovan u Klinički centar Niš. U kovid ambulanti ATD u petak je obavljeno 99 pregleda, a ukupan broj prvih pregleda je 49. Uzorkovana je krv kod 56 pacijenata i sačinjeno je 45 RTG pluća. Urađena su 52 brza i 20 PCR testova, a dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 12 pacijenata. T.S.

foto: T.S.

KiM: U srpskim sredinama 11 novoobolelih i 6 izlečenih

U opštinama sa većinski srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, prema poslednjem preseku, registrovano je 11 novoobolelih od kovid-19 na osnovu analize 51 uzorka, saopšteno je iz Kriznog štaba u Severnoj Mitrovici. Novoozaraženi koronavirusom su iz Severne Mitrovice (5), Zvečana (1), Gnjilana (2) i Kosovske Kamenice (3). Precizira se da je u poslednja 24 sata izlečeno šest pacijenata, pa je ukupan broj izlečenih od početka epidemije porastao na 957.

Trenutno je u srpskim sredinama na KiM 60 aktivnih slučajeva infekcije, hospitalizovana su četiri pacijenta u KBC u Severnoj Mitrovici, dok se 56 osoba nalazi u samoizolaciji. Do sada je u srpskim sredinama na KiM registrovano ukupno 1.055 osoba koje su bile pozitivne na novi korona virus, a testirano je ukupno 5.537 osoba.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track