NOVOSAĐANI U ŠOKU! NOĆU IH BUDE MISTERIOZNI ZVUCI: Otkriveno šta izaziva paniku među građanima kad legnu da spavaju
Foto: Youtube Printscreen

NISU LETELICE

NOVOSAĐANI U ŠOKU! NOĆU IH BUDE MISTERIOZNI ZVUCI: Otkriveno šta izaziva paniku među građanima kad legnu da spavaju

Srbija -

Novosađani su poslednjih dana poprilično zaintrigirani misterioznom bukom zbog koje gotovo da ni ne spavaju. Prema rečima građana, ta buka se poslednji put čula u petak uveče oko 22 sata. Tada je iritirajući ujednačeni ton trajao skoro do ponoći.

Niko nije znao o čemu se radi, svi su govorili da im liči kao da avioni konstantno preleću njihove domove.

Međutim, ne radi se o letećim objektima niti o bilo kakvim mističnim pojavama. Reč je o priključivanju Te-To u sistem daljinskog grejanja ili mogućoj havariji, usled čega dolazi do ispuštanja vazduha iz kotlova i cevi da bi se izjednačio pritisak.

"Nikad se nije ovako jako čulo. Saznali smo da je reč o termoelektrani, ali sećam se i ranijih godina kada se priključuju, čuje se preko dana u nekom periodu, ali jako slab zvuk. Ovo sada je već uznemiravanje, to je trajalo sinoć dva sata. Pre jedno pet dana isto je tako noću zvečalo i šuštalo dva sata. Čitav grad odzvanja od te buke. Zvala sam Centar za obaveštavanje i uzbunjivanje i oni mi kažu da je sve u redu i da mirno spavam. Zvalo ih je već 150 ljudi, dodaju. Što samo znači da to građanima smeta", rekla je Gordana koja živi u centru Novog Sada.

Iz Te-To i Javno komunalnog preduzeća "Novosadska toplana" nisu se još oglašavali ovim povodom, niti razjasnili da li se radi o redovnom povezivanju ili je došlo do havarije. Putem saopštenja, u utorak 17. novembra najavili su povezivanje Te-To, dok su sledećeg dana 18. novembra, najavljeni noćni radovi na havariji na Glavnoj razdelnoj stanici.

"Od 21 čas pristupiće se priključenju sistema daljinskog grejanja Novosadske toplane na sistem 'TE-TO Novi Sad', usled čega može doći do poremećaja u isporuci toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode na toplotnom području Toplane 'Jug', odnosno za grejanje na toplotnim područjima toplana 'Istok' i 'Sever", saopštili su tada iz Toplane.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track