DRAGIŠA NAPRAVIO AJFELOVU KULU U DVORIŠTU: Visoka je 13 metara i teška tonu KOMŠIJE STRAHOVALE DA ĆE DA PRIVLAČI GROMOVE (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen

neverica kod despotovca

DRAGIŠA NAPRAVIO AJFELOVU KULU U DVORIŠTU: Visoka je 13 metara i teška tonu KOMŠIJE STRAHOVALE DA ĆE DA PRIVLAČI GROMOVE (VIDEO)

Srbija -

Pariz nikoga ne ostavi ravnodušnim bilo da ga posetite kao turista ili da u njemu provedete životni vek.

Pariz je lep onako kako ga vi doživite jer pruža bezbroj mogućnosti. Jednog Srbina, Parižanina, sigurno je očarao čim je odlučio da u Srbiji u svom dvorištu napravi minijaturni Ajfelov toranj ili kulu kako je neki nazivaju.

Dragiša Milanović je rodom iz jednog mesta kod Despotovca po imenu Plažane. Napustio je rodno mesto i došao u Francusku kad je imao 21 godinu.

Pune 42 godine je živeo u Francuskoj gde je dočekao i penziju.

foto: Youtube Printscreen

Pre nekoliko godina došao je na ideju da ljubav prema Parizu ovekoveči tako što će napraviti Ajfelovu kulu u svom dvorištu u selu Plažane. I uspeo je.

U njegovom dvorištu maketa pariske lepotice stoji u prvom planu. Dragiša je rekao da je na ideju došao spontano i da je u početku bilo raznoraznih komentara. Bilo je onih koji ga podržavaju, ali i onih koji ga ismejavaju.

foto: Youtube Printscreen

Dragišinu kulu su pravili trojica radnika. Visoka je 13 metara i teška jednu tonu. Porodica se u početku nije slagala sa njegovom idejom.

Ipak, svako ko prođe i vidi kulu obavezno nešto prokomentariše.

Komšije su se u početku plašile da će Ajfelova kula da privuče munje i gromove i da će sve da ih pobije. Ipak dosta je ljudi koji dolaze i žele da se slikaju ispod kule.

Dragiša voli da se popne na njegovu kulu i da sa najbližima popije kafu provodeći tako bezbrižno svoje penzionerske dane.

(Kurir.rs/ssup.fr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track