BRUKA: Iz zgrade u Leskovcu gde su smeštene prostorije PIO i Toplane godinama curi prljavština na trotoar
Ilustracija, Foto: Jutjub Printskrin

javašluk

BRUKA: Iz zgrade u Leskovcu gde su smeštene prostorije PIO i Toplane godinama curi prljavština na trotoar

Srbija -

Sa poslednja dva od četri sprata zgrade u kojoj su smeštene državne i lokalne službe u centru Leskovca, godinama na frekventnom trotoaru curi deo kanalizacione mreže i razliva se njime. Neprijatan miris oseti se samo u vrelim letnjim danima.

U toj zgradi na dva sprata smeštena je filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZ), a na ostala dva, gde je ranije bila filijala NSZ, sada je deo filijale Fonda PIO i uprava gradskog preduzeća Toplana, navodi Jugmedia.rs.

“Ta kanalizaciona cev curi 5 do 6 godina, a curenje je prestalo kada se iselila NSZ, pa prestalo. Kada su se uselili novi stanari, opet je počelo”, priča jedan od upućenijih.

kanalizacija
foto: Jugmedia.rs

Veličina bare, koju stvara izlivena voda na trotoar sa vidljivim otpacima, se menja u zavisnosti od dana i vremena. Tokom leta vikedom se osuši, ali na trotaru ostaju fleke i ono što izlazi kroz propusnu cev.

JuGmedia je kontaktirala direktora Toplane Novicu Stojanovića, koji je posle poziva analizirao baru i doneo zaključak da se kroz cev izliva deo kanalizacine vode, ona koja ide iz sudopera.

On je kazao da nije siguran sa kog sprata dolazi, ali da će Toplana, svakako, učiniti sve da ta voda više ne curi.

Kanalizaciona cev sa viših spratova ide uz sam oluk i vidi se tek kada se obrati pažnja.

(Kurir.rs/Jugmedia.rs, M.Ivanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track