VODA U ĆIĆEVCU ISPRAVNA: Može i za piće i za spremanje hrane
Foto: EPA/Ilustracija

rešena havarija na magistralnom cevovodu

VODA U ĆIĆEVCU ISPRAVNA: Može i za piće i za spremanje hrane

Srbija -

KRUŠEVAC - Prema informaciji iz Zavoda za javno zdravlje iz Kruševca, voda iz vodovoda u Ćičevcu je ispravna za piće i pripremu hrane.

Havarija na magistralnom cevovodu Kruševac – Ćičevac dogodila se 31. marta, a do oštećenja je došlo u toku izrade pristupnih saobraćajnica na Auto putu Pojate – Kruševac – Preljina (Moravski koridor).

Zbog ove velike havarije bez zdrave pijaće vode ostalo je 2.100 domaćinstva, odnosno oko 6.500 građana u selima Mrzenica, Grad Stalać, Stalać, Lučina i Pojate, kao i u opštinskom centru – Ćićevcu.

Direktor JKP “Vodovod Kruševac” je prvog aprila izjavio da je u pitanju velika havarija za čiju sanaciju je potrebno 5 do 7 dana. Stručni organ ovog preduzeća je kvar otklonio za četiri dana, pa su stanovnici ove pomoravske opštine dobili tehničku vodu. Voda za piće i spremanje hrane dopremana je u cisternama u svim naseljenim mestima

Zavod za javno zdravlje iz Kruševca je od 6. do 8 aprila uzimao vodu na analize i posle više uzastopni pozitivnih uzoraka odobrio korišćenje vode za piće i spremanje hrane.

Sve troškove sanacije ove havarije platila je svetska kompanija koja je izvođač radova na izgradnji Moravskog koridora.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track