KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Još 28 novozaraženih, najviše u Kruševcu
Foto: Printscreen/RTS

KORONA U RASINSKOM OKRUGU: Još 28 novozaraženih, najviše u Kruševcu

Srbija -

Kovid situacija u Rasinskom okrugu je poslednjih desetak dana u fazi stabilizacije, jer se iz dana u dan smanjuje broj novih pacijenata, prvih pregleda, i hospitalizacija u Opštoj i Kovid bolnici u Kruševcu.

Prema najnovijoj informaciji iz Zavoda za javno zdravlje u Kruševcu, u Rasinskom okrugu je od virusa Kovid 19 inficirano još 28 lica.

Najviše novozaraženih je iz Kruševca - 21, zatim iz Trstenika 4, u Aleksandrovcu, Brusu i Varvarinu upisana je po jedna novoobolela osoba, a u Ćićevcu nije bilo novih zaraza.

Ukupan broj smrtnih slučajeva na teritoriji Rasinskog okruga zadržan je na prethodnom nivou - 518, i to 340 muškaraca i 178 žena. Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac hospitalizovano je 40 bolesnika, što je za jedan manje u odnosu na prethodni izveštaj, a u Kovid bolnici 180. Epidemija korone virusa u osnovnim i srednjim školama je nepromenjena, broj zaraženih je ostala na istom višednevnom nivou – 543 đaka i 121 prosvetni radnik.

Proces imunizacije stanovništva u Rasinskom okrugu spada u red najorganizovanijih u Srbiji i odvija se planiranom dinamikom. Posle prvomajskih i vaskršnjih praznika, danas je nastavljena vakcinacija u kruševačkoj Hali sportova.

Centralni vakcinalni punkt raspolaže sa sve tri vrste vakcina: Fajzer, Sputnjik V i Sinofarm, pa ljudi mogu da se vakcinišu po sopstvenom izboru cepiva i bez prethodnig zakazivanja. Nastavak pelcovanja na 25 mesta u seoskim ambulantama planiran je za sutra.

Do sada je ukupno vakcinisano 57.687 građana i građanki (35 odsto), , a revakcinisano 46.295 (28 odsto), što je odličan rezultat u ovoj fazi masovne imunizacije stanovništva.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track