00:18

Večeras je bilo gore nego za vreme bombardovanja: Meštani okolnih sela u strahu od eksplozija napustili kuće, požar se proširio na nisko rastinje van fabrike (FOTO)(VIDEO)

nova neprospavana noć posle detonacije u magacinu

JUTRO POSLE EKSPLOZIJE I POŽARA U ČAČANSKOJ SLOBODI: Povređena 2 muškarca i žena, evakuisani svi radnici i 11 porodica (FOTO)

Srbija -

ČAČAK - U sinoćnjoj eksploziji u kompaniji Sloboda povređena su dva muškarca i jedna žena.

1 / 11 Foto: RINA

Detonacija se dogodila na oko kilometar udaljenosti od proizvodnih pogona, u jednom od magacina, a od siline popucali su prozori i radnici su zadobili posekotine. Jedan pacijent je zadržan na odeljenju intenzivne nege, ali prema informacijama iz čačanske bolnice nije životno ugrožen. Svi radnici su uspešno evakuisani iz fabričkog kruga.

"Najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i MUP - Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen", izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kao mera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

"Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smeštaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dve porodice smeštene u hotel", kaže Todorović. Još uvek se ne zna tačan uzrok akcidenta i čeka se zvanično saopštenje rukovodstva fabrike.

Evakuisano 11 porodica

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom. U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodile eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je lakše povređeno troje radnika. Požar u fabrici "Sloboda" je ugašen, a preventivno je iz obližnih naselja evakuisano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je obezbeđen smeštaj.

Od stakla koje je puklo usled detonacije u krugu fabrike lakše su povređena tri radnika, koji su zadobili manje posekotine. Policija i dalje obezbeđuje prostor fabričkog kruga.

Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i od Sektora za vanredne situacije. Vojska Srbije podigla je dronove koji pomažu u navođenju vatrogasaca, i bespilotne letelice pomagale su tokom noći u pronalaženju žarišta požara.

- Požar je lokalizovan, ugašen i za sada nema naznaka da će se nešto novo dogoditi, ali mi smo preduzeli sve potrebne mere - rekao je sinoć zamenik gradonačlnika Cačka Miroslav Petrović.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja. Ističe da su svi hotelski kapaciteti rezervisani, pa će, ako bude potrebe, sve sugrađane smestiti na sigurno. U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku sinoć u 19.50 sati došlo je do eksplozije, koja je uznemirila gradajne.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track